ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικά σκάφη παρενόχλησαν επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στο Καστελόριζο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Φωτογραφία αρχείου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε παρενόχληση ελληνικής επιχείρησης έρευνας και διάσωσης μεταναστών προχώρησε στη νησίδα Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελόριζου η τουρκική Ακτοφυλακή, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Αθήνα.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης λέμβος με περίπου 30 πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκε στη νησίδα Στρογγύλη, σχεδόν συνοδευόμενη από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής, το οποίο δεν προέβη σε καμία κίνηση αποτροπής της λέμβου να περάσει στην πλευρά των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η ελληνική πλευρά ήταν προετοιμασμένη και άμεσα ενεργοποιήθηκε αποστολή Έρευνας και Διάσωσης, με πλωτό του λιμενικού και σκάφη του Ελληνικού Στρατού να κατευθύνονται στη Στρογγύλη.

Εν συνεχεία, τα πληρώματα του Λιμενικού και του Στρατού Ξηράς δέχθηκαν παρενόχληση δι' ασυρμάτου από την Τουρκική Ακτοφυλακή, ωστόσο η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ολοκληρώθηκε δίχως περαιτέρω προβλήματα.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν από τις ελληνικές αρχές στο Καστελόριζο. 

Η Αθήνα δεν θεωρεί το περιστατικό ως κάτι σοβαρό ωστόσο εστιάζει στο γεγονός ότι η τουρκική πλευρά ουσιαστικά ενεθάρρυνε την τουρκική λέμβο να περάσει στα ελληνικά χωρτικά ύδατα. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ