6 Ιουλίου 2015

Παραίτηση Βαρουφάκη

Με έντονα καταγγελτικό λόγο για τη στάση των δανειστών, αλλά και με αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, που δήλωσε πως η αποχώρηση Βαρουφάκη ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης παραιτείται από υπουργός Οικονομικών την επομένη του δημοψηφίσματος. Διάδοχός του ορίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση επικράτησης του “Ναι” στο δημοψήφισμα, θα αποχωρούσε. Ωστόσο ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε χθες από υπουργός Οικονομικών, λίγες ώρες μετά το ηχηρό “Όχι” των ψηφοφόρων, προφανώς ως σαφές μήνυμα προς τους εταίρους. Την αποχώρησή του έκανε γνωστή διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τη συνόδευσε με καταγγελίες για τη στάση των δανειστών αλλά και με αιχμές κατά του πρωθυπουργού. Αντικαταστάτης του ορίστηκε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ορκίστηκε χθες.[…].»

Φωτογραφίες
Εκπρόσωποι των ελληνικών και των διεθνών ΜΜΕ συνωστίζονται για μια δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη, μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών (AP Photo/Petros Karadjias).