15 Αυγούστου 2015

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες εγκρίθηκε το πρωί της 15ης Αυγούστου από τη Βουλή, με 222 «Ναι», 64 «Όχι» και 11 «Παρών». Σαράντα τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την καταψήφισαν. Τη συμφωνία, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, την ψήφισαν η Ν.Δ., το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ. Η ρήξη της Αριστερής Πλατφόρμας, και του επικεφαλής της Παναγιώτη Λαφαζάνη, εξαναγκάζει τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε παραίτηση στις 20 Αυγούστου.

«Σκηνικό ακραίας πολιτικής ρευστότητας πυροδότησαν τα διαλυτικά φαινόμενα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Βουλής για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης και του τρίτου Μνημονίου. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, φέρεται αποφασισμένος αμέσως μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τους εταίρους, πριν από τις 20 Αυγούστου, οπότε προβλέπεται η αποπληρωμή δόσης προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να υποβάλει αίτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή. […]»

Φωτογραφίες
Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης συνομιλεί με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου (AP Photo/Petros Karadjias).