20 Δεκεμβρίου 2015

Eσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ.

Οι φίλοι και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκαν να ψηφίσουν για τον νέο αρχηγό του κόμματος. Από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών δεν αναδείχτηκε νικητής. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκέντρωσε ποσοστό 39,51%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 28,27%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 21,15 % και ο Άδωνις Γεωργιάδης 11,07%. Ο δεύτερος γύρος ορίστηκε για τις 10 Ιανουαρίου 2016.

«Με τους κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη να ανανεώνουν το ραντεβού για την ηγεσία στις 10 Ιανουαρίου, 400.000 και πλέον ψηφοφόροι έδωσαν, με την παρουσία τους στην προχθεσινή “γαλάζια” κάλπη, εντολή στη Ν.Δ. για ισχυρή αντιπολίτευση. Οι κ. Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης επαναχαράσσουν τη στρατηγική τους εν όψει του δεύτερου γύρου, όπου η “μάχη” θα κριθεί από το εύρος της συμμετοχής, αλλά και από τις φανερές και υπόγειες συμμαχίες που θα οικοδομηθούν. Ήδη, ο κ. Αδ. Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ του κ. Μητσοτάκη, ενώ ο κ. Απ. Τζιτζικώστας, σύμφωνα με τις έως χθες πληροφορίες, δεν προτίθεται να τοποθετηθεί δημοσίως. […]»

Φωτογραφίες
Στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. για την ανάδειξη νέου αρχηγού, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων (AP Photo/Giannis Papanikos).