Ο Ολυμπιακός «τρέχει» για την άρση απαγόρευσης μεταγραφών

Ο Ολυμπιακός «τρέχει» για την άρση απαγόρευσης μεταγραφών

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι ατυχίες τραυματισμών και απουσιών δεν σταματούν στον Ολυμπιακό, ενόψει του αγώνα του με την Βιλερμπάν, το απόγευμα της Πέμπτης (20/2), στο ΣΕΦ για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και είναι αβέβαιο, αν οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν την δυνατότητα να έχουν δέκα παίκτες στην σύνθεση τους, κινδυνεύοντας με τιμωρία.

Ο Αμερικάνος Μπράντον Πολ παρουσίασε, σήμερα, υψηλό πυρετό το μεσημέρι και εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού για να υποβληθεί σε εξετάσεις και πιθανότατα θα του χορηγηθεί ενδοφλέβια αντιβίωση. Αν ο Πολ δεν πάρει εξιτήριο, μέχρι μεθαύριο το πρωί και παράλληλα, δεν αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών που έχει επιβάλλει η Ευρωλίγκα στον Ολυμπιακό, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με την Βιλερμπάν, οι νεοαποκτηθέντες, ΜακΚίσικ και Μπάικς, ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, θα έχει στην διάθεση του εννέα παίκτες. Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός ευελπιστεί ότι αύριο, θα αποδώσουν οι προσπάθειες που έχει κάνει για να ανακοινωθεί από την Ευρωλίγκα, η απαγόρευση των μεταγραφών, λόγων των παρελθόντων οικονομικών εκκρεμοτήτων. Προθεσμία για να παίξουν οι δυο παίκτες, υπάρχει μέχρι και πριν από την έναρξη του αγώνα, ενώ η προθεσμία μεταγραφών θα λήξει για τις ομάδες, στις 26 του μηνός.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωλίγκας επιτρέπεται να αρχίσει κάθε παιχνίδι, μόνο αν μια ομάδα έχει δηλώσει 10 παίκτες στο φύλλο αγώνος. Απόντες είναι οι τραυματίες Σπανούλης και Χαραλαμπόπουλος, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μιλουτίνοβ, Βεζένκοβ, Μπάλντγουιν, Κόνιαρης, Ρούμπιτ, Ελις και από την αναπτυξιακή ομάδα ο Νικολαϊδης που έχει, ήδη, μια συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Υπάρχει και ο Ποκουσέφσκι που είναι, όμως, τραυματίας και ενδεχομένως να δηλωθεί απλά στην σύνθεση του Ολυμπιακού για να μην επιβληθεί τιμωρία από την Ευρωλίγκα. Στην προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού, νέο πρόσωπο θα είναι ο Αμερικάνος Ντέβιον Μπέρι που έπαιξε με τον Πανιώνιο στη περσινή περίοδο και αναδείχθηκε σε πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

*Η Βόννη και η Χάποελ Ιερουσαλήμ θα είναι οι αντίπαλες ομάδες της ΑΕΚ και του Περιστερίου, αντίστοιχα, στην φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση.

Η πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, θα κριθεί στις δυο νίκες και η ΑΕΚ θα έχει πλεονέκτημα έδρας έναντι της γερμανικής ομάδας, αν χρειαστεί τρίτος αγώνας, ενώ επόμενος αντίπαλος της «Ένωσης», εφόσον προκριθεί θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Νίμπουργκ-Μπαντίρμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. 

Το Περιστέρι θα έχει μειονέκτημα έδρας, αν χρειαστεί Τρίτη αναμέτρηση με την ομάδα της Ιερουσαλήμ, ενώ αν προκριθεί στα προημιτελικά, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σάσαρι-Μπούργος, επίσης με μειονέκτημα έδρας.

Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 3 και 4 Μαρτίου, οι δεύτεροι αγώνες στις 10 και 11 του ίδιου μήνα και οι τρίτοι-αν χρειασθεί- μια εβδομάδα, αργότερα (17-18).

*Με τρείς απόντες, άρχισε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον εντός έδρας αγώνα με την Μπαρτσελόνα, την Παρασκευή (21/2), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Ατομικό πρόγραμμα ακολουθεί ο Αμερικάνος ΝτεΣον Τόμας, λόγω μυϊκού σπασμού στην μέση, ενώ ο Τζέικομπ Γουάιλι που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο και ακολουθεί θεραπευτική αγωγή. Ο Άντι Ράουτινς έχει υποστεί κάκωση στον δείκτη του δεξιού χεριού, αλλά υπολογίζεται για το παιχνίδι με τους Καταλανούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή