Νίκες για Ατλέτικο και Ντόρτμουντ στην αυλαία της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

Νίκες για Ατλέτικο και Ντόρτμουντ στην αυλαία της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Τσάμπιονς Λιγκ μπήκε ξανά στη ζωή μας, καθώς δύο αγώνες άνοιξαν την αυλαία της φάσης των «16». Στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο υποδέχτηκε την κάτοχο του τροπαίου Λίβερπουλ, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 1-0 και παράλληλα ένα μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Ανφιλντ» σε τρεις εβδομάδες.

Η ομάδα του Σιμεόνε έφερε το ματς από νωρίς στα μέτρα της, καθώς κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με πλασέ του Σαούλ μέσα από τη μικρή περιοχή και από κει και πέρα να κρατήσει αυτό το γκολ με νύχια και με δόντια μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Οι Μαδριλένοι, έχοντας το «μαξιλαράκι» του 1-0, έδωσαν χώρους στην Λίβερπουλ, η οποία όμως στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Ομπλακ.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Κλοπ έπαιξε στο 1/3 του γηπέδου την Ατλέτικο, όμως με εξαίρεση την κεφαλιά του Σαλάχ στο 53ο λεπτό, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει άλλη καλή στιγμή, απέναντι στην άμυνα-μπετόν της ισπανικής ομάδας.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ομπλακ, Βερσάλικο, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι, Κόκε, Τόμας, Λεμάρ (46’ Γιορέντε), Σαούλ, Κορέα (77’ Ντιέγκο Κόστα), Μοράτα (70’ Βιτόλο).

Λίβερπουλ: Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (80’ Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (71΄ Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο, Μανέ (46’ Οριγκί).

Στο άλλο ματς η Ντόρτμουντ υποδέχτηκε την Παρί ΣΖ. Η γερμανική ομάδα έφτασε στη νίκη με 2-1, έχοντας πρωταγωνιστή σε ακόμα ένα ματς τον Νορβηγό Χάαλαντ που πέτυχε και τα δύο γκολ. Αυτά ήταν τα πρώτα του με τη φανέλα της Μπορούσια στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου όμως έφτασε συνολικά τα δέκα, καθώς είχε σκοράρει οκτώ φορές με την Σάλτσμπουργκ.

Αν και το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, στο δεύτερο έσπασαν καρδιές. Η Ντόρμουντ άνοιξε το σκορ στο 69ο λεπτό με προβολή του Χάαλαντ μέσα από την μικρή περιοχή. Η Παρί ΣΖ έφερε το ματς στα ίσα στο 75ο λεπτό. Ο Εμπαπέ «χόρεψε» την άμυνα των Γερμανών και έδωσε έτοιμο γκολ στον Νεϊμάρ που ισοφάρισε σχεδόν σε κενή εστία. Όμως δύο λεπτά μετά ο Χάαλαντ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ντόρτμουντ.

Το δοκάρι… σταμάτησε το σουτ του Νεϊμάρ στο 82ο λεπτό, το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος και πλέον η Παρί καλείται να ανατρέψει την κατάσταση στο σπίτι της σε τρεις εβδομάδες. Αποστολή, που παρά το εκτός έδρας γκολ μόνο εύκολη δεν είναι.

Ντόρτμουντ: Μπέρκι, Πίστσεκ, Χούμελς, Ζαγκαντού, Γκερέιρο, Βίτσελ, Τσαν, Σάντσο (90’ Σμέλτζερ), Αζάρ (67’  Ρέινα), Χακίμι, Χάαλαντ.

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μενιέ, Γκουεγέ, Βεράτι, Κουρζαβά, Ντι Μαρία (77’ Σαράμπια), Εμπαπέ, Νεϊμάρ.

Αλλα δύο ματς για τη φάση των «16» γίνονται την Τετάρτη (19/2). Στις 22.00, η Αταλάντα υποδέχεται τη Βαλένθια και την ίδια ώρα η Τότεναμ την Λειψία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή