Ενημερωτική συνάντηση για την οδηγία NIS από την Priority

Ενημερωτική συνάντηση για την οδηγία NIS από την Priority

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τη διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου για την Κυβερνοασφάλεια, που ενσωματώνει στην εθνική νομοθεσία την Οδηγία NIS και ορίζει πλέον τις απαιτήσεις ασφαλείας για τους Φορείς Εκμετάλλευσης Βασικών Υπηρεσιών (Φ.Ε.Β.Υ), η Priority διοργανώνει μια κλειστή ενημερωτική συνάντηση στελεχών μεγάλων οργανισμών, με θέμα: «Οδηγία NIS: Πώς πρέπει να κινηθούν οι Φορείς Βασικών Υπηρεσιών», την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 στις 10.00 π.μ., στο ξενοδοχείο King George, αίθουσα Ballroom ΙΙΙ.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο ουσιαστικά θεσπίζει μέτρα για την επίτευξη ενός κοινού ελάχιστου επιπέδου ως προς την ασφάλεια συστημάτων δικτύου και πληροφοριών για τους εν λόγω Οργανισμούς, που δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους κλάδους, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, οι τράπεζες – χρηματοπιστωτικός τομέας, ο τομέας της υγείας, η διανομή νερού και η ψηφιακή υποδομή.

Το νέο πλαίσιο βρίσκεται σε συμφωνία με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και υποχρεώνει τους Οργανισμούς να προβούν στη λήψη των κατάλληλων οργανωτικών και τεχνικών μέτρων, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν έγκαιρα και αποτελεσματικά γεγονότα που είναι δυνατόν να επιδράσουν δυσμενώς στις βασικές υπηρεσίες που παρέχουν.

Οι εργασίες της ενημερωτικής συνάντησης θα ανοίξουν με χαιρετισμό του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, αναλύοντας τις κατευθυντήριες στρατηγικές γραμμές του Υπουργείου στο εν λόγω σημαντικό ζήτημα για τις κρίσιμες υποδομές της χώρας.

Θα ακολουθήσει πάνελ συζήτησης με φορείς & στελέχη οργανισμών από τον τηλεπικοινωνιακό, τραπεζικό και τον κλάδο των υποδομών μεταφορών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή