Πρόσκληση σε μονομαχία, με όπλο το Abarth 695 70° Anniversario

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Abarth

Ο Andrea Nucita, νικητής του Abarth Rally Cup 2019 με το Abarth 124 rally και ο νεαρός Νορβηγός οδηγός Dennis Hauger, ο οποίος κατέκτησε το ιταλικό F4 Championship powered by Abarth του 2019, μονομάχησαν με «όπλο» το 695 70° Anniversario για να αναδειχθεί ο “Champion of Champions Abarth 2019”.
 
Η δοκιμασία έφερε τους δύο οδηγούς αντιμέτωπους τόσο σε ασφάλτινη, όσο και χωμάτινη διαδρομή, έτσι ώστε ο κάθε οδηγός να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του στην αντίστοιχη επιφάνεια. Τα οδηγικά στιλ των οδηγών ήταν αντιδιαμετρικά αντίθετα με την πίστα να απαιτεί ακρίβεια, συνέπεια και λεπτομερή διαχείριση της δύναμης του κινητήρα, ενώ η χωμάτινη διαδρομή να απαιτεί τη δυνατότητα αυτοσχεδιασμού και τον έλεγχο της ολίσθησης του αυτοκινήτου. Σε κάθε περίπτωση ο αντικειμενικός σκοπός είναι ο ίδιος: να είσαι ταχύτερος από τον άλλο οδηγό.
 
Το Abarth 695 70° Anniversario βρέθηκε στην πίστα Romagna και οι δύο πιλότοι το οδήγησαν στο όριο επιβραδύνοντας την τελευταία στιγμή και πλαγιολισθαίνοντας εκμεταλλευόμενοι το στήσιμο του αυτοκινήτου και την ισχύ του κινητήρα 1.4 Τ-Jet των 180 ίππων. Το επετειακό μοντέλο προσαρμόστηκε ιδανικά στα διαφορετικά στιλ οδήγησης των Nucita και Hauger με την αναμέτρηση να καταλήγει σε ισοπαλία.   
 
Μπορείτε να δείτε το video από αυτή τη ξεχωριστή αναμέτρηση στον παρακάτω σύνδεσμο:
 
 
Ο κ. Luca Napolitano, Επικεφαλής των Fiat και Abarth για την περιοχή ΕΜΕΑ δήλωσε σχετικά: «Θέλαμε να ολοκληρώσουμε τη σαιζόν του 2019 και να ξεκινήσουμε τη νέα με μια ξεχωριστή αναμέτρηση. Ο Andrea και ο Dennis είναι δύο διαφορετικοί οδηγοί με πολύ διαφορετικά οδηγικά στιλ. Προέρχονται από δύο πολύ διαφορετικές κατηγορίες αγώνων, αλλά έχουν κάτι κοινό. Την Abarth στην καρδιά τους! Τους βάλαμε στη θέση του οδηγού του νέου 695 70° Anniversario και το αποτέλεσμα ήταν κάτι μοναδικό. Όλοι οι οδηγοί και οι ομάδες της Abarth, τόσο στις πίστες, όσο και στα ράλι, αποτελούν πυλώνες για την έρευνα και εξέλιξη της μάρκας. Στους αγώνες δοκιμάζουμε με τον πιο σκληρό τρόπο τεχνολογικές λύσεις, μερικές εκ των οποίων φτάνουν μέχρι τα αυτοκίνητα παραγωγής. Για το 2020 θα συνεχίσουμε την εμπλοκή μας στα πρωταθλήματα της Formula 4 στην Ιταλία και τη Γερμανία, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC). Λατρεύουμε να δοκιμάζουμε τις δυνατότητες μας και τα αυτοκίνητα μας σε καθημερινή βάση, ακριβώς όπως μας δίδαξε ο Carlo Abarth.»
 
Για το 2020 το Abarth Rally Cup θα αποτελεί για ακόμα μια χρονιά μέρος του ERC, προσφέροντας στον νικητή ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο της τάξης των 210.000 ευρώ, ενώ παράλληλα η Abarth θα αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή κινητήρων για το ιταλικό και το γερμανικό πρωτάθλημα της Formula 4.
Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ