Βόλεϊ: «Κούπα» μετά από δέκα χρόνια για τον Παναθηναϊκό

Βόλεϊ: «Κούπα» μετά από δέκα χρόνια για τον Παναθηναϊκό

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια για να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός τίτλο στο βόλεϊ των ανδρών. Η αθηναϊκή ομάδα μπορεί να έχασε από τον Ολυμπιακό στην κανονική διάρκεια του δεύτερου τελικού του κυπέλλου της Λίγκας με 2-3 (25-17, 28-26, 16-25, 19-25, 10-15) αλλά κατέκτησε το «χρυσό» σετ με 15-13 και το τρόπαιο.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο πρώτο σετ και σιγά σιγά, με καλό μπλοκ και καλή επίθεση, έχτισαν μία διαφορά ασφαλείας (20-14). Παρά τις προσπάθειες των «ερυθρολεύκων» οι οικοδεσπότες κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια και ο Στάροβιτς με άσο «έγραψε» το 25-17.

Στο δεύτερο σετ οι παίκτες του Παναθηναϊκού προηγήθηκε γρήγορα και, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των «ερυθρολεύκων», διεύρυναν τη διαφορά σε 18-13. Ο Ολυμπιακός κάλυψε όμως τη διαφορά και με μία λάθος επίθεση του Τσάτσιτς ισοφάρισε σε 23-23. Ο Πελεκούδας έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό αλλά ένα λάθος σερβίς του Τσάτσιτς έφερε και πάλι το παιχνίδι στα «ίσα». Ο Στάροβιτς με μία επίθεση έκανε το 25-24 με τον Χουσάι να ισοφαρίζει. Ο Ράνγκελ έφερε τους «πράσινους» στη θέση του «οδηγού» αλλά ένα λάθος του Στάροβιτς βοήθησε τον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει. Οι πόντοι που έδωσαν το σετ στον Παναθηναϊκό προήλθαν από επιθέσεις του Στάροβιτς και του Ράνγκελ.   

Ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που σημείωσε πόντο στο τρίτο σετ αλλά ο Παναθηναϊκός με δύο άσους του Τσάτσιτς πήρε το προβάδισμα. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν στο μπλοκ, και με δύο μπλοκ του Ανδρεάδη ισοφάρισαν (8-8) και προηγήθηκαν (9-8). Με καλό μπλοκ και τον Κουμεντάκη σε άριστη αγωνιστική κατάσταση η διαφορά διευρύνθηκε σε τέσσερις πόντους. Οι «Πειραιώτες» συνέχισαν με ανάλογους ρυθμούς και με 25-16 μείωσαν σε 1-2.    

Εάν τα προηγούμενα τρία σετ δικαιολογούσαν τον χαρακτηρισμό της αναμέτρησης ντέρμπι, το τέταρτο ήταν ένα σετ αντάξιο της ιστορίας των δύο συλλόγων. Γρήγορα και θεαματικό βόλεϊ, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να διεκδικούν με πάθος τις μπαλιές και να προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα. Στο 13-13 ο Κουμεντάκης έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και μετά σε ρόλο ηγέτη τη βοήθησε να ισοφαρίσει, και οδήγησε το παιχνίδι σε 5ο σετ. 

Στο τάι μπρέικ με την ομάδα να Παναθηναϊκού να δείχνει ότι έχει ξεμείνει από δυνάμεις και με τον Κουμεντάκη του Ολυμπιακού σε… μεγάλα κέφια, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κάνουν το 3-2, με αποτέλεσμα το τρόπαιο να κριθεί στο «χρυσό» σετ. Η εικόνα στα πρώτα λεπτά του «χρυσού» σετ θύμιζε τα τρία προηγούμενα. Κάπου όμως στη μέση, οι παίκτες του Παναθηναϊκού, σα να… μάζεψαν τις τελευταίες δυνάμεις που τους είχαν απομείνει, διεκδίκησαν τη νίκη και κατέκτησαν το έπαθλο. 

Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο πρόεδρος του ερασιτεχνικού σωματείου του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή