Τίτλος ύστερα από 10 χρόνια για τον Παναθηναϊκό στο βόλεϊ

Τίτλος ύστερα από 10 χρόνια για τον Παναθηναϊκό στο βόλεϊ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα χρόνια είχε να ανοίξει την τροπαιοθήκη της η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού και το έπραξε χθες. Υστερα από ένα παιχνίδι – διαφήμιση για το βόλεϊ στο κλειστό του Αγ. Θωμά στο Μαρούσι, οι «πράσινοι» επικράτησαν του Ολυμπιακού, σε μία αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε σε έξι σετ και διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες, και κατέκτησαν το κύπελλο της Λίγκας. Στην κανονική διάρκεια ηττήθησαν από τους «ερυθρόλευκους» με 2-3 (25-17, 28-26, 16-25, 19-25, 10-15) αλλά το «χρυσό» σετ είχε τελικώς «πράσινο» χρώμα.

Στο πρώτο σετ, ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Με καλό σερβίς και μπλοκ προηγήθηκε με πέντε πόντους και, στη συνέχεια, διεύρυνε τη διαφορά και έκανε το 1-0. Στο δεύτερο υπήρξε ισορροπία ανάμεσα στους δύο συλλόγους και το 2-0 κρίθηκε στις λεπτομέρειες. 

Στα δύο επόμενα η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Με τον Κουμεντάκη σε ρόλο… εκτελεστή και τον Ανδρεάδη στη θέση του Βουλκίδη, οι «ερυθρόλευκοι» βελτιώθηκαν σε σερβίς, επίθεση και μπλοκ, και κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να οδηγήσουν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να δείχνουν χωρίς δυνάμεις και ενέργεια απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που είχε μειώσει τα λάθη του. Οι «Πειραιώτες» επικράτησαν και στο τάι μπρέικ και όλα έδειχναν ότι θα έφευγαν από το κλειστό του Αγίου Θωμά με το κύπελλο, αφού μπήκαν ξανά δυνατά και στο «χρυσό σετ».

Παρ’ όλα αυτά, στα μισά του σετ οι «πράσινοι» γύρισαν… τον διακόπτη. Αντλησαν δύναμη από τον κόσμο και την επιθυμία για την κατάκτηση του τροπαίου, ξαναμπήκαν στο παιχνίδι και η νίκη ήρθε από τα χέρια του Τσάτσιτς με δύο επιθέσεις από τα τρία μέτρα και υποδειγματική υποδοχή στην τελευταία φάση για το 15-13. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν τόσο το πάθος για τη νίκη που ο 19χρονος Αλέξανδρος Ράπτης αγωνίστηκε, έστω και λίγο, με υψηλό πυρετό.

«Ηταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο. Τόσο εδώ όσο και στον Ρέντη παίχτηκε εκπληκτικό βόλεϊ. Οι νίκες και στα δύο παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο οποίος κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο ως προπονητής.

Ενθουσιασμένος αλλά και συγκινημένος από τη νίκη της ομάδας του ήταν ο 18χρονος Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος: «Εύχομαι αυτός ο τίτλος να αποτελέσει την αρχή για μία νέα εκκίνηση του Παναθηναϊκού. Η ομάδα να μεγαλώσει και να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα αθλήματα», υπογράμμισε, ενώ ο Παναγιώτης Πελεκούδας χαρακτήρισε το παιχνίδι «διαφήμιση του βόλεϊ».

Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. «Ηταν μία μεγάλη νίκη. Αυτός ο τίτλος ανήκει σε όλους όσοι στήριξαν τον ερασιτέχνη τα τελευταία δέκα χρόνια και στους φιλάθλους που ήταν δίπλα του», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή