Εχασαν τη ζωή τους δύο επιβάτες του Diamond Princess που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό

Εχασαν τη ζωή τους δύο επιβάτες του Diamond Princess που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άνδρας και μια γυναίκα που βρίσκονταν μεταξύ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess και είχαν μολυνθεί από τον COVID-19 πάνω σε αυτό, έχασαν τη ζωή τους, μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ένα δεύτερο γκρουπ επιβατών απομακρύνθηκε από το πλοίο έπειτα από δύο εβδομάδες σε καραντίνα.

Τα δύο πρώτα θύματα του κορωνοϊού στο πλοίο, που είχε τεθεί σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, ήταν σύμφωνα με το δίκτυο NHK, ένας 87χρονος άνδρας και μια 84χρονη γυναίκα από την Ιαπωνία.

Περισσότεροι από 620 επιβάτες του Diamond Princess έχουν μολυνθεί στο πλοίο και το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ανέφερε ότι 29 άτομα είναι σε σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένας επιβάτης που σύμφωνα με το τεστ στο οποίο υπεβλήθη δεν είχε προσβληθεί από τον ιό. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας δεν ήταν διαθέσιμο για να επιβεβαιώσει την πληροφορία. 

Το εθνικό ινστιτούτο μολυσματικών ασθενειών εξέδωσε την Τετάρτη μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι στις 16-17 Φεβρουαρίου δεν είχαν αναφερθεί νέα κρούσματα στο πλοίο.

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να καθησυχάσει την κοινή γνώμη το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωσε στα αγγλικά και στα γιαπωνέζικα σημειώνοντας ότι όλοι οι επιβάτες είχαν υποχρεωθεί να παραμείνουν στις καμπίνες τους από τις 5 Φεβρουαρίου και έπειτα. Μία ημέρα πριν ωστόσο κι ενώ οι επιβάτες εξετάζονταν, οι δραστηριότητες στο πλοίο, όπως χορός, ομαδικά παιχνίδια και μαθήματα γυμναστικής, συνεχίζονταν κανονικά. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή