Αγκυρα: Η Ελλάδα να μάθει να μοιράζεται στην ανατολική Μεσόγειο

Αγκυρα: Η Ελλάδα να μάθει να μοιράζεται στην ανατολική Μεσόγειο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε η Αγκυρα με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει πως η χώρα του είναι έτοιμη να συμφωνήσει με την Ελλάδα, με την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα μάθει να μοιράζεται στην ανατολική Μεσόγειο. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TRT Haber είπε πως «Η Ελλάδα μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησε κάποιες φορές με την Αίγυπτο κάποιες φορές με το Ισραήλ να απομονώσει την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο με τη λογική "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου". Δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις μας. Δεν μιλάω μόνο για την περίοδο Μητσοτάκη, αλλά κυρίως την προηγούμενη περίοδο. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε».

Και συνέχισε λέγοντας: «εμείς λέμε στoυς Έλληνες προσωπικά, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη προσωπικά, "εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς, αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ"».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημειώνει τέλος πως μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά. «Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις με τον νέο πρωθυπουργό. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή