Επανεξέταση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων ζήτησε η Προανακριτική

Επανεξέταση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων ζήτησε η Προανακριτική

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριπλό αίτημα υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής προσκομίζοντας πέραν των άλλων και  στοιχεία για τους προστατευόμενους μάρτυρες, όπως καταθέσεις που τους κατονομάζουν με τα στοιχεία της πραγματικής τους ταυτότητας  και άλλες, όπου αφήνονται υπαινιγμοί για οικονομικές δοσοληψίες προκειμένου να επαναξιολογηθεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές το καθεστώς προστασίας τους.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής με πρόεδρο τον Ιωάννη Μπούγα και βουλευτές όλων των κομμάτων, πλην ΣΥΡΙΖΑ, προσκόμισαν επίμαχες  καταθέσεις μαρτύρων προς αξιολόγηση για τους προστατευόμενους μάρτυρες και εξέθεσαν τα περιστατικά με την άρνηση των προστατευόμενων μαρτύρων  να προσέλθουν και να εξεταστούν από την Προανακριτική Επιτροπή.

Το υλικό για τους προστατευόμενους σηματοδοτεί υποβολή έμμεσα αιτήματος για επανεξέταση του καθεστώτος προστασίας από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα η Επιτροπή ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα να εξασφαλίσουν οι εισαγγελικές αρχές την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων όποτε αυτή γίνει, προκειμένου αυτοί να εξεταστούν και από την Προανακριτική όπως εξετάστηκαν και ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Μπούγας σε δηλώσεις του μετά την αποχώρηση του από τον Αρειο Πάγο, τόνισε ότι «εμείς ζητάμε να εξεταστούν και από εμάς στην Επιτροπή όπως και στον Αρειο Πάγο. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο».

Επίσης η αντιπροσωπεία της Επιτροπής έθεσε στον Εισαγγελέα του ΑΠ θέματα που αφορούν στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, ζητώντας να τους αποστείλει έγγραφα της δικογραφίας για την Novartis που δεν έχει αποστείλει (όπως έγγραφα του FBI) ενώ σχετικά υπέρ της αποστολής τους έχει ταχθεί εγγράφως και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευ.Ζαχαρής.

Τα αιτήματα, άμεσα η έμμεσα της Προανακριτικής θα διαβιβαστούν αρμοδίως από τον κ. Πλιώτα και θα δοθούν σχετικές απαντήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή