Στ. Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα διαπραγμάτευσης

Στ. Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα διαπραγμάτευσης

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον εαυτό του. Καταγγέλλει τα αποτελέσματα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας πριν καν αρχίσει η Σύνοδος!», σχολιάζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στην κριτική που άσκησε στον πρωθυπουργό από τις Βρυξέλλες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει ότι:

«Θα ήταν πιο έντιμο για τον ίδιο και ωφέλιμο για τη χώρα, εάν στήριζε την μεθοδική διεκδίκηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για περισσότερους πόρους για την πατρίδα μας.

Πραγματικούς, όχι "πέτσινους", σαν τα 7,5 δισ. ευρώ που δήθεν είχε εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας.

Αλλά ο κ. Τσίπρας, η "διαπραγματευτική" τακτική του οποίου, κόστισε στους Έλληνες πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα και διδάσκεται παγκοσμίως ως παράδειγμα προς αποφυγήν, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα διαπραγμάτευσης.

ΥΓ "Καταγγέλλει" ο κ. Τσίπρας ότι δεν πήγε ο πρωθυπουργός στην Πορτογαλία για την Σύνοδο των "Φίλων της Συνοχής". Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, όταν ο κ. Τσίπρας έστελνε σε αντίστοιχες συνόδους τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών. Θα πήγαινε βέβαια ο ίδιος. Αλλά δεν πρόλαβε. Ούτε αυτό».

Προηγουμένως, από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να υπάρχει καμία θετική προσδοκία» και χαρακτήρισε «συνταγή αποτυχίας», το «δόγμα του προβλέψιμου εταίρου και του δεδομένου συμμάχου τόσο στην εξωτερική πολιτική όσο και στα πλαίσια της Ευρώπης», όπως είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή