Χρυσό μετάλλιο για τον Λευτέρη Πετρούνια στο παγκόσμιο κύπελλο

Χρυσό μετάλλιο για τον Λευτέρη Πετρούνια στο παγκόσμιο κύπελλο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο από τα τρία βήματα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Στο παγκόσμιο κύπελλο της Μελβούρνης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, και χρειάζεται ακόμη δύο πρωτιές και καλύτερη βαθμολογία από τον Κινέζο αντίπαλο του Λιου Γιάνγκ για να «σφραγίσει» το εισιτήριο για την Ιαπωνία.

Ο Κινέζος αθλητής της ενόργανης δεν αγωνίστηκε στη Μελβούρνη καθώς η Αυστραλία, εξαιτίας του κορονοϊού, δε δέχεται υπηκόους Κίνας εάν δεν μείνουν αρκετές ημέρες σε καραντίνα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή.

Στον τελικό των κρίκων του παγκοσμίου της Μελβούρνης ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν το φαβορί. Και το επιβεβαίωσε. Συγκέντρωσε 15,066 βαθμούς στον τελικό του οργάνου, και άφησε πίσω τον Ιρανό Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (14,500 β.) και τον Αιγύπτιο Αλί Ζαχράν (14,200 β).

Οι επόμενες προκλήσεις για τον “χρυσό” Ολυμπιονίκη θα είναι οι διοργανώσεις του Μπακού (12-15 Μαρτίου) και της Ντόχα (18-21 Μαρτίου). Σε αυτές όμως δεν θα χρειαστεί μόνο το χρυσό για να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για το Τόκιο. Θα πρέπει να διεκδικήσει υψηλότερες βαθμολογίες από τη Μελβούρνη. Για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς θα πρέπει να βαθμολογηθεί, κατά μέσο όρο, με περισσότερους από 15,216 βαθμούς ώστε να ξεπεράσει τον Κινέζο, ο οποίος έχει ήδη τρία χρυσά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή