Ο ΔΗΚΤΗΣ (22/02/20)

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύση για αναδρομικούς φόρους σε συντάξεις

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι κατάλαβε το λάθος των εφοριών και προχωρεί τις επόμενες μέρες σε νομοθετική ρύθμιση δίνοντας λύση στο πρόβλημα με τα αναδρομικά ποσά συντάξεων, για τα οποία οι συνταξιούχοι κλήθηκαν να ξαναπληρώσουν τον φόρο. Ομως από ελέγχους βρέθηκαν και 70.000 περιπτώσεις συνταξιούχων που απέφυγαν να δηλώσουν τα αναδρομικά και να πληρώσουν τον φόρο. Οπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος (φωτ.), απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Κατσώτη, με τη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί θα γίνει νέα εκκαθάριση από την εφορία για να διασφαλιστεί η φορολόγηση των σχετικών ποσών στη χρήση, στην οποία πράγματι ανάγονται και όχι συνολικά στο έτος στο οποίο εισπράχθηκαν. Οπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, θα μειωθούν σημαντικά οι προσαυξήσεις και ενδεχομένως τα πρόστιμα, ενώ θα διαγραφούν όσα σχετίζονται με λάθη των εφοριών.

Ανησυχούν οι εξαγωγείς για τον κορωνοϊό

«Παρότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα και αφήσει οριστικά πίσω τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Οι προκλήσεις που αναδύονται στο διεθνές περιβάλλον, με πιο πρόσφατη την εξάπλωση του κορωνοϊού, μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατρέψουν τα δεδομένα και να υπονομεύσουν την προσπάθεια των Ελλήνων εξαγωγέων να διοχετεύσουν τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό», δήλωσε χθες η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χρ. Σακελλαρίδη. Σαν να μην έφταναν η γεωπολιτική ένταση, οι δασμοί των ΗΠΑ και το Brexit…

Σαράντα χρόνια ζωής έκλεισε η «Γερμανός»

Παρουσία του ιδρυτή της εταιρείας Πάνου Γερμανού γιόρτασε ο όμιλος ΟΤΕ τα 40 χρόνια της επιχείρησης Γερμανός ΑΒΕΕ. Η εταιρεία, που ξεκίνησε από την Εμμ. Μπενάκη πουλώντας μπαταρίες ρολογιών, κατάφερε να εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ειδών λιανικής στα ηλεκτρονικά. Κορυφαία στιγμή για τον ιδρυτή της ήταν ασφαλώς η πώλησή της αντί ποσού 1,6 δισ. ευρώ. Ο Π. Γερμανός πούλησε την επιχείρησή του λίγο πριν ακολουθήσει η μεγάλη πτώση του ελληνικού Χρηματιστηρίου και η ύφεση στην Ελλάδα.

Αυξημένα καθήκοντα για τον Γ. Στουρνάρα

Νέα καθήκοντα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ανέλαβε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Ορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Επιθεώρησης (Audit Committee) της ΕΚΤ, διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον Εβαλντ Νοβότνι, πρώην διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας. H Eπιτροπή Επιθεώρησης έχει αρμοδιότητες σε κρίσιμα θέματα, όπως η ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών στοιχείων, η συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους νόμους, κανονισμούς και κώδικες συμπεριφοράς του ευρωσυστήματος, η επίβλεψη των εσωτερικών ελέγχων και η άσκηση των λειτουργιών επιθεώρησης. Ο κ. Στουρνάρας έχει ήδη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, αφού είχε εκλεγεί μέλος της Επιτροπής Επιθεώρησης από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Κοντά στην Prime η Interamerican

Πολύ κοντά σε συμφωνία με την Interamerican για την πώληση των εργασιών της στην ελληνική αγορά είναι η Prime Insurance, η οποία εδρεύει στην Κύπρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του κυπριακού Insider, πρόκειται για εξέλιξη που, αν υλοποιηθεί, θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των δεικτών φερεγγυότητας της κυπριακής μητρικής εταιρείας. Να σημειωθεί ότι η κυπριακή εταιρεία είχε δεσμευθεί έναντι των εποπτικών αρχών της Κύπρου ότι θα βελτιώσει τον δείκτη φερεγγυότητας της εταιρείας στο 115% ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ενδιαφέρον για τη δραστηριότητα της Prime Insurance είχαν δείξει και άλλες εταιρείες, αλλά, όπως φαίνεται, το mydirect ήταν αυτό που έφερε πιο κοντά την Interamerican. Το θέμα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αναμένεται να οριστικοποιηθεί άμεσα και συγκεκριμένα εντός της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν και οι επιπτώσεις για τους πελάτες της Prime. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή