Ο ΔΗΚΤΗΣ (23/02/20)

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσδοκίες για νέο ιστορικό χαμηλό στα επιτόκια των εντόκων

Εξαιρετικά πιθανό είναι να επιτευχθεί ένα νέο ρεκόρ από την αγορά ελληνικών εντόκων την επόμενη εβδομάδα, κατά τη δημοπρασία εξάμηνων τίτλων στην οποία θα προχωρήσει ο ΟΔΔΗΧ. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με την έκδοση εξάμηνων εντόκων και στόχο την άντληση 625 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο επίκεντρο του σχεδιασμού του ΟΔΔΗΧ για φέτος παραμένει η μείωση της έκθεσης στα έντοκα κατά 4,4 δισ. ευρώ, μέσω εκδόσεων νέων ομολόγων.

Υπενθυμίζεται πως στην αντίστοιχη δημοπρασία στις 29 Ιανουαρίου η οποία διεξήχθη μία μέρα μετά την έκδοση του 15ετούς ομολόγου, το επιτόκιο στα εξάμηνα έντονα διαμορφώθηκε στο -0,05% (τιμή 100,026), ενώ η έκδοση καλύφθηκε κατά 2,23 φορές.

Με δεδομένο ότι από τότε το ράλι των ελληνικών ομολόγων έχει στείλει τις αποδόσεις του 10ετούς κάτω από το 1%, ενώ η απόδοση του 3ετούς πλησιάζει το… μηδέν (0,10%), η διατήρηση των αρνητικών επιτοκίων στα εξάμηνα έντοκα μόνο βέβαια μπορεί να θεωρηθεί, ενώ η υποχώρησή τους σε περαιτέρω αρνητικό έδαφος και σε νέο ιστορικό χαμηλό να είναι εξαιρετικά πιθανή. Και εις… κατώτερα, λοιπόν!

Σε μια συγκινητική εκδήλωση έγινε η ονοματοδοσία του clubhouse στο The Bay Course (στο Costa Navarino), αποτίοντας έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον αείμνηστο Θεόδωρο Βασιλάκη, ιδρυτή της Autohellas και της Aegean Airlines. Ο νέος χώρος που ονομάστηκε «Ted’s Lounge» και θα αποτελεί σημείο συνάντησης των γκολφέρ από όλο τον κόσμο, συμβολίζει επίσης τη δυνατή φιλία που ένωνε τον Θεόδωρο Βασιλάκη και τον Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και το κοινό τους όραμα: ότι το γκολφ μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στην ανάπτυξη της χώρας μας ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού για όλο τον χρόνο. Ο πρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης, σημείωσε: «Στον πατέρα μας τον Θόδωρο Βασιλάκη αρέσαν τα δύσκολα, τα ποιοτικά, αυτά που θέλουν υπομονή, λεπτομέρεια, επιμονή, αφοσίωση, συνεργασία. Γι’ αυτό αγάπησε και αφιέρωσε είκοσι πέντε χρόνια στην αερομεταφορά αλλά και τα τελευταία δεκαπέντε στην τελευταία του αγάπη, το γκολφ».

Τρίτη απόπειρα διεξαγωγής συνεδρίου

Σε γνωστό ξενοδοχείο στο Καβούρι, με ισχυρή αστυνομική δύναμη, θα επιχειρήσει την ερχόμενη Τρίτη να διεξαγάγει το 37ο Συνέδριό της η ΓΣΕΕ, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία που έχει λάβει η διορισμένη από το Πρωτοδικείο διοίκησή της. Η επιλογή της περιοχής δεν είναι τυχαία, καθώς θεωρείται ότι με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται μικρότερες πιθανότητες «μη ελεγχόμενης προσέλευσης» στελεχών του ΠΑΜΕ, που με βιαιοπραγίες και επεισόδια διέλυσαν άδοξα τις δύο προηγούμενες προσπάθειες διεξαγωγής του συνεδρίου. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε, έχουν κληθεί να παραστούν στο συνέδριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς εκτιμάται ότι η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων θα αποτρέψει τα έκτροπα…

Στο σφυρί βγαίνει το φωτογραφικό αρχείο της Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις

Αύριο Δευτέρα θα λάβει χώρα η εκποίηση του φωτογραφικού αρχείου της Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις, που εξέδιδε την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Οι φωτογραφίες που αποτελούν τμήμα της πτωχευτικής περιουσίας της πτωχευμένης εταιρείας θα εκπλειστηριαστούν ως σύνολο με τιμή πρώτης προσφοράς περίπου 1,9 εκατ. ευρώ.

Την ίδια μέρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών θα εκποιηθεί ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός της Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις, που βρίσκεται στο βιομηχανοστάσιο Κορωπίου, με τιμή πρώτης προσφοράς της τάξης των 410.000 ευρώ.

Εάν ο πλειστηριασμός δεν στεφθεί με επιτυχία, θα επαναλαμβάνεται κάθε Δευτέρα, ωσότου να προκύψει πλειοδότης. Μένει να φανεί ποιος θα αποκτήσει το φωτογραφικό αρχείο της εφημερίδας, το οποίο, αν μη τι άλλο, παρουσιάζει σημαντικό ιστορικό ενδιαφέρον. Αυτό με δεδομένο ότι στο παρελθόν υπήρξε απόπειρα να βγουν στο σφυρί τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία, αλλά η διαδικασία υπήρξε άγονη. Αυτή είναι η αιτία για την οποία η τιμή εκκίνησης για τα δύο assets αντιστοιχεί στα 2/3 της αξίας εκτίμησής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή