Η ώρα της κρίσης για τον Ασάνζ: Ξεκινά η δίκη για την έκδοσή του

Η ώρα της κρίσης για τον Ασάνζ: Ξεκινά η δίκη για την έκδοσή του

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά την Δευτέρα στο δικαστήριο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο η δίκη του Τζούλιαν Ασάνζ, σχετικά με το αίτημα των ΗΠΑ για έκδοση του ιδρυτή των Wikileaks, ο οποίος αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες, η βασικότερη αυτή της  κατασκοπείας.

Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν τον Ασανζ ότι έθεσε σε κίνδυνο ορισμένες από τις πηγές τους δίνοντας στην δημοσιότητα το 2010 250.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα και 500.000 απόρρητα έγγραφα για τις δραστηριότητες του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Εάν εκδοθεί από την Βρετανία στις  ΗΠΑ , ο ιδρυτής των Wikileaks κινδυνεύει να καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 175 ετών.

Μετά την σύλληψή του τον Απρίλιο 2019 στην πρεσβεία του Ισημερινού – όπου παρέμεινε επί επτά χρόνια – π 48χρονος Τζούλιαν Ασάνζ κρατείται στην φυλακή υψίστης ασφαλείας του Μπελμάρς, νότια του Λονδίνου και έχει κάνει ελάχιστες εμφανίσεις στο δικαστήριο. 

Δείτε: Νέες εικόνες του Τζούλιαν Ασάνζ μέσα από το βαν της αστυνομίας (βίντεο)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή