Αγωνία για 10 ελληνικά σχολεία που βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία

Αγωνία για 10 ελληνικά σχολεία που βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών προς την Ιταλία,  μέχρι νεωτέρας  ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού  στη γειτονική χώρα.

Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την ώρα, ήδη 10 σχολεία  βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία, 2 στο Μιλάνο και 8 στην Κεντρική και Νότια Ιταλία.

Η Ιταλία (Ρώμη – Φλωρεντία – Βενετία)  είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό, μαζί με την Τσεχία.

Στην έκτακτη ευρεία σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του κορωνοϊού, αποφασίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές

Η γειτονική χώρα τελεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού που έφθασαν πλέον τα 150, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας. Την Κυριακή καταγράφηκε και ο τρίτος θάνατος ασθενούς μέσα σε μόλις τρία 24ωρα.

«Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού  σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο.

Έχουμε ήδη ειδοποιήσει να μην αναχωρήσουν τα σχολεία που θα αναχωρούσαν για Ιταλία τις επόμενες ημέρες» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπ. Παιδείας.

Στην Βενετία, οι αρχές ανακοίνωσαν την διακοπή του ιστορικού καρναβαλιού ενώ στην περιφέρεια του Βένετο θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια

Στο Μιλάνο, οι  δημοτικές αρχές  ανακοίνωσαν ότι για προληπτικούς λόγους πρόκειται να κλείσει ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, Ντουόμο.

Παράλληλα, από αύριο σταματούν και οι λειτουργίες στις καθολικές εκκλησίες της πόλης. 

Στο Μιλάνο, τέλος, θα μείνουν προσωρινά κλειστές ντίσκο και μπαρ.

Σύμφωνα, δε, με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή