Ξυλοδαρμός αστυνομικού στην ΑΣΟΕΕ – Αμύνθηκε με το πιστόλι του εκτός υπηρεσίας

Ξυλοδαρμός αστυνομικού στην ΑΣΟΕΕ – Αμύνθηκε με το πιστόλι του εκτός υπηρεσίας

3' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση επικράτησε νωρίτερα το μεσημέρι έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε σε διερχόμενο δικυκλιστή, ο οποίος, όπως απεδείχθη ήταν ένας ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας, τον οποίο οι δράστες φαίνεται ότι αναγνώρισαν από διακριτικά της στολής του που φόραγε κάτω από τα πολιτικά.

Ο ειδικός φρουρός αναγκάστηκε να προτάξει το υπηρεσιακό του πιστόλι, στη θέα του οποίου οι κουκουλοφόροι υποχώρησαν και έτσι κατάφερε να απεγκλωβιστεί.

Ξυλοδαρμός αστυνομικού στην ΑΣΟΕΕ – Αμύνθηκε με το πιστόλι του εκτός υπηρεσίας-1

Η διμοιρία που έσπευσε στο σημείο δέχθηκε και αυτή επίθεση από την ίδια ομάδα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ο αστυνομικός, ο οποίος και νοσηλεύεται στο 401 ΓΣΝΑ.

Ξυλοδαρμός αστυνομικού στην ΑΣΟΕΕ – Αμύνθηκε με το πιστόλι του εκτός υπηρεσίας-2
Ξυλοδαρμός αστυνομικού στην ΑΣΟΕΕ – Αμύνθηκε με το πιστόλι του εκτός υπηρεσίας-3

Στιγμιότυπο από βίντεο που έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο και καταγράφει τμήμα του περιστατικού.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από τριάντα περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Γ. Ραγκούσης: «Ήταν νεοπροσληφθείς ειδικός φρουρός αυτός που απείλησε με όπλο φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ;»

Σειρά ερωτημάτων σχετικά με το περιστατικό με αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ θέτει στην κυβέρνηση, με δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει άμεσα σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Ήταν αστυνομικός ο άνδρας αυτός; Ήταν εν υπηρεσία, ήταν εκτός υπηρεσίας;

Ήταν μήπως ένας από τους ειδικούς φρουρούς που με ελάχιστη εκπαίδευση έχουν στελεχώσει την ομάδα ΔΙΑΣ; Ήταν νεοπροσληφθείς ειδικός φρουρός αυτός που απείλησε με όπλο φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ;»

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρει στη δήλωσή του πως σήμερα, φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο κατήγγειλαν πως άντρας με όπλο στο χέρι τους απειλούσε και τους σημάδευε και προσέθεσε ότι το βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, «τους καθιστούμε υπευθύνους για οτιδήποτε ο μη γένοιτο τραγικό συμβεί και τους ζητάμε άμεσα να αλλάξουν πορεία, άμεσα να αλλάξουν πολιτική».

Επίσης, ο κ. Ραγκούσης αναφέρει πως «πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως έχει στελεχώσει τη μάχιμη ομάδα ΔΙΑΣ με 1.500 ελάχιστα εκπαιδευμένους ειδικούς φρουρούς που αναξιοκρατικά προσέλαβε μετά τις εκλογές» και συμπληρώνει: «Μάλιστα ένας από αυτούς τις προάλλες έχασε το υπηρεσιακό του όπλο, αφού πρώτα αυτό εκπυρσοκρότησε, έπειτα από συμπλοκή με μπράβους της νύχτας».

Νίκος Φίλης: Τα όπλα εντός της ΑΣΟΕΕ ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία και όχι στο Συριακό Στρατό

Για το περιστατικό δήλωσε ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Α' Αθήνας: «Για μια ακόμη φορά, το δημόσιο Πανεπιστήμιο και τα δημοκρατικά δικαιώματα δέχτηκαν επίθεση.

Σήμερα, η επίθεση περιλάμβανε και την επίδειξη του υπηρεσιακού όπλου αστυνομικού με πολιτικά, στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ.

Δηλαδή, εντός του πανεπιστημιακού Ασύλου. Αυτή είναι η «κανονικότητα» που εννοούν οι κύριοι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης, αλλά και η κρυπτόμενη υπουργός Παιδείας.

Το πανεπιστημιακό Άσυλο, που τόσο συκοφαντήθηκε και ενοχοποιήθηκε, καταργήθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρόσχημα την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, αλλά με πραγματικό στόχο να εδραιωθεί το επικίνδυνο για τις δημοκρατικές ελευθερίες δόγμα «νόμος και τάξη».

Τελικά, τα όπλα που βρέθηκαν εντός της ΑΣΟΕΕ δεν ήταν του Συριακού Στρατού, αλλά της Ελληνικής Αστυνομίας…

Οι σημερινές καταγγελίες των φοιτητών και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τον διογκούμενο κυβερνητικό αυταρχισμό που μάταια προσπαθούν να καμουφλάρουν οι ψευδείς ανακοινώσεις της Αστυνομίας.

Σήμερα μάλιστα που το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς  των αστυνομικών και αθώωσε τους δύο φοιτητές για τα γεγονότα που συνέβησαν τον περασμένο Νοέμβρη, με αφορμή την τότε εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.

Ας το καταλάβει η κυβέρνηση πριν συμβούν τα χειρότερα. Η παρουσία οπλισμένων αστυνομικών εντός των πανεπιστημίων είναι κυριολεκτικά δημόσιος κίνδυνος. Αποτελούν εικόνες ντροπής και δημοκρατικής εκτροπής. Θυμίζουν άλλες εποχές και ναρκοθετούν την ακαδημαϊκή και κοινωνική ειρήνη».

Απαντήσεις για την υπόθεση του αστυνομικού στην ΑΣΟΕΕ ζητά ο Παύλος Χρηστίδης

Απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εάν αστυνομικός οπλοφορεί μέσα στην ΑΣΟΕΕ και με ποια ιδιότητα βρέθηκε εκεί, ζητεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής με ανάρτησή του στο facebook, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρηστίδης γράφει: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να απαντήσει ΆΜΕΣΑ: αν αυτός που οπλοφορεί μέσα στην ΑΣΟΕΕ είναι αστυνομικός, με ποια ιδιότητα βρέθηκε, γιατί οπλοφορούσε, τι σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να κάνει από δω και μπρος με τον συγκεκριμένο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή