Το Honda Civic Type R σε Sport Line & Limited Edition

Το Honda Civic Type R σε Sport Line & Limited Edition

4' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Η Honda επεκτείνει τη γκάμα του Civic Type R με την προσθήκη δύο νέων εκδόσεων, Limited Edition και Sport Line. Με βάση εκκίνησης τις δυναμικές επιδόσεις του στάνταρ Type R GT, το καθένα από τα δύο νέα μοντέλα αποτελεί μία διαφορετική πρόταση από άποψη στυλ και επιδόσεων, διευρύνοντας την απήχηση του επιτυχημένου hatchback μοντέλου της Honda.

 
Με το Civic Type R Limited Edition, η Honda παρουσιάζει την πιο ισχυρή έκδοση του διάσημου μοντέλου υψηλών επιδόσεων. Φιλοδοξώντας να είναι η πιο καθαρόαιμη έκδοση στην ιστορία του Type R, το Civic Type R Limited Edition διαθέτει νέα ελαφρά εξαρτήματα, ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό, αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά και ξεχωριστό στυλ. 

 
Η δεύτερη έκδοση που πλαισιώνει την οικογένεια Type R είναι η Sport Line. Απευθυνόμενη στους πελάτες που αναζητούν μία πιο απέριττη εμφάνιση από το υψηλών επιδόσεων hatchback, η έκδοση Sport Line διαθέτει χαμηλή πίσω αεροτομή, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και μαύρο σαλόνι, και διατηρεί τις έξοχες επιδόσεις που αποτελούν σήμα κατατεθέν των μοντέλων Type R.
Ντεμπούτο για πρώτη φορά σε όχημα Honda κάνει ένα νέο σύστημα καταγραφής δεδομένων επιδόσεων, αποκλειστικό για το Type R. Γνωστό ως Honda LogR, το νέο σύστημα συνδυάζει τον υπολογιστή ταξιδιού και αισθητήρες του Type R με μία εφαρμογή smartphone για να βοηθά τους οδηγούς να παρακολουθούν και να καταγράφουν μία ποικιλία παραμέτρων. Επίσης, συμβάλλει στη βελτίωση των οδηγικών ικανοτήτων, στο δρόμο και στην πίστα μέσω της χρήσης ενός αλγορίθμου οδηγικής ομαλότητας. Με πρόσβαση στον υπολογιστή ταξιδιού του Type R, το Honda LogR προσφέρει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από παρόμοιες εφαρμογές καταγραφής επιδόσεων τρίτων.
 
Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, όλη η επικοινωνία με το Honda LogR γίνεται μέσω της οθόνης Display Audio. Τα Log Mode και Auto Score προσφέρουν μεγαλύτερη σε βάθος ανάλυση μέσω του smartphone συμπεριλαμβανομένων προηγούμενων διαδρομών, δεδομένων επιδόσεων και επαναλήψεων, χρησιμοποιώντας Google maps, και λεπτομερείς πληροφορίες οχήματος.

Το νέο Civic Type R Limited Edition είναι ένα αυτοκίνητο με αγωνιστικό DNA που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ως το πιο δυναμικό προσθιοκίνητο hatchback της αγοράς. Με νέα εξαρτήματα ελαφρού  βάρους και μινιμαλιστικό, οδηγοκεντρικό εσωτερικό, είναι η πιο εξτρίμ εκδοχή στην ιστορία του θρυλικού Civic Type R.
 
Από το μοντέλο αυτό θα κατασκευαστούν μόνο 100 αντίτυπα για την Ευρώπη, το καθένα από τα οποία θα βασίζεται στην έξοχη οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις του Civic Type R. Το νέο Limited Edition φέρει σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου BBS 20“ σε συνδυασμό με ελαστικά Michelin Cup 2, που έχουν σχεδιαστεί για οδήγηση υψηλών ταχυτήτων στην πίστα, ενώ εντυπωσιάζουν και με τις επιδόσεις τους στο δρόμο. Τροποποιημένοι αποσβεστήρες βελτιστοποιούν αυτό το νέο συνδυασμό ζάντες και ελαστικού, ενώ η νέα χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης προσφέρει μέγιστο έλεγχο και πληροφόρηση (feedback).
 
Το εσωτερικό του Civic Type R Limited Edition απηχεί τη σπορ κληρονομιά της Honda: με κόκκινα μπάκετ καθίσματα και τιμόνι με κόκκινη επένδυση Alcantara και λαβή επιλογέα σε σχήμα σταγόνας. Κάθε μοντέλο φέρει μία πλακέτα με το σειριακό αριθμό παραγωγής του.
 
Όπως το στάνταρ Type R, έτσι και η έκδοση Limited Edition περιλαμβάνει στον στάνταρ εξοπλισμό της τις τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας Honda SENSING, όπως Collision Mitigation Braking System με Forward Collision Warning, Road Depature Mitigation με Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, και Adaptive Cruise Control.
 
Το νέο μοντέλο Limited Edition διατηρεί τον ισχυρό κινητήρα 2.0-litre VTEC Turbo του Type R. Η μέγιστη ισχύς είναι 320PS και αποδίδεται στις 6.500 σαλ. ενώ η μέγιστη ροπή είναι 400Nm, διαθέσιμη από τις 2.500 σαλ. μέχρι τις 4.500 σαλ. Η επιτάχυνση 0-100km/h επιτυγχάνεται σε 5,7 δεύτερα. 
 
Οι πωλήσεις του 100 Type R Limited Edition για την Ευρώπη ξεκινούν το καλοκαίρι του 2020 και οι τιμές θα ανακοινωθούν όταν πλησιάζει το λανσάρισμα.

Ένα ακόμα νέο μέλος στην οικογένεια Civic Type R για το 2020 είναι το Type R Sport Line. Πρόκειται για ένα απέριττο μοντέλο που διατηρεί τη σπορ καταγωγή και την εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά του Civic Type R, αλλά με πιο διακριτικό αεροδυναμικό στυλ και πιο πολιτισμένη λειτουργία. 
 
Η πιο αξιοσημείωτη στιλιστική διαφορά του Type R Sport Line συγκριτικά με το απλό Civic Type R είναι μία αεροτομή που τοποθετείται χαμηλά και όχι στην οροφή. Το στοιχείο αυτό χαρίζει στο αυτοκίνητο πιο κομψή σιλουέτα χωρίς να υστερεί σε σπορτίφ στυλ. Το Civic Type R Sport Line ξεχωρίζει με μία γκρι χαρακτηριστική γραμμή που διατρέχει όλο το κάτω άκρο του οχήματος.
 
Στη γκάμα αποχρώσεων που διατίθενται για το 2020 Civic Type R GT και Type R Sport Line προστίθεται και η νέα, τολμηρή Racing Blue.
 
Το εσωτερικό του νέου Civic Type R Sport Line συνδυάζει τη σπορ γοητεία του με ένα πιο διακριτικό περιβάλλον. Μαύρα καθίσματα τύπου μπάκετ με κόκκινη ραφή συμπληρώνονται από το νέο επιλογέα με λαβή σχήματος σταγόνας και ένα τιμόνι με επένδυση από Alcantara. Η κόκκινη ραφή δίνει το παρών σε όλο το εσωτερικό, όπως και στα πάνελ των θυρών, αφήνοντας αιχμές για τη σπορ κληρονομιά της Honda. 
 
Όπως το στάνταρ Civic Type R, το νέο Type R Sport Line εφοδιάζεται με μία σειρά χαρακτηριστικών άνεσης και ασφάλειας. Η νέα έκδοση διατηρεί το σύστημα infotainment με οθόνη επτά ιντσών που περιλαμβάνει ραδιόφωνο DAB radio, Apple CarPlay και Android Auto.
 
Το νέο Civic Type R Sport Line θα διατίθεται από το Μάιο 2020.
 
 
 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή