Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
ΓΑΖΑ. Αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και σε προάστιο της Δαμασκού εξαπέλυσαν χθες ισραηλινά αεροσκάφη, σε αντίποινα πυρών ρουκετών που έπληξαν το νότιο Ισραήλ την Κυριακή. Περισσότερες από 20 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από την οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, ενώ μία από αυτές προσγειώθηκε την Κυριακή σε παιδική χαρά της πόλης Σντερότ του νότιου Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.

 
Τα ξημερώματα της Δευτέρας, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και σε προάστιο της Δαμασκού, πλήττοντας «τρομοκρατικούς στόχους» και εγκαταστάσεις κατασκευής όπλων και κέντρο εκπαίδευσης της Τζιχάντ έξω από τη Δαμασκό. Σε χθεσινή της ανακοίνωση, η Ισλαμική Τζιχάντ ανέφερε ότι δύο μαχητές της σκοτώθηκαν στη Συρία από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς για να δεσμευθεί ότι θα εκδικηθεί τον θάνατό τους. Στη Γάζα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν από τις ισραηλινές βόμβες. 

 
Χθες το πρωί, άλλες 14 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ, με το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδερένιος Θόλος να αναχαιτίζει 12 από αυτές πριν πλήξουν το ισραηλινό έδαφος. Αφορμή για το μπαράζ ρουκετών στάθηκε η δολοφονία το πρωί της Κυριακής μαχητή της Ισλαμικής Τζιχάντ κοντά στο φράγμα ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο υπόπτους να προσπαθούν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό στον φράκτη και άνοιξε πυρ εναντίον τους. Σε βίντεο, που κυκλοφόρησε ευρέως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Ισραηλινοί στρατιώτες εμφανίζονται να χρησιμοποιούν εκσκαφέα για να απομακρύνουν τη σορό του νεκρού Παλαιστινίου, προκαλώντας την οργή των Παλαιστίνιων κατοίκων της Γάζας. Η ανάφλεξη της έντασης στη Γάζα σημειώνεται μία εβδομάδα πριν από τις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές, οι τρίτες κατά σειράν μέσα σε ένα χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή