Πωλήθηκε ο Πύργος Ζισκάρ, 16 χρόνια μετά

Πωλήθηκε ο Πύργος Ζισκάρ, 16 χρόνια μετά

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να άργησε λίγο, αλλά τελικά κατάφερε να πωλήσει τον πύργο του στην Οβέρνη (της κεντρικής Γαλλίας) ο πρώην πρόεδρος της χώρας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν. Το εντυπωσιακό ακίνητο, το οποίο διετίθετο προς πώληση εδώ και 16 χρόνια, βρήκε τελικά «τον άνθρωπό» του, δηλαδή αγοραστή, όπως ανακοίνωσε χθες το μεσιτικό γραφείο που πραγματοποίησε την αγοραπωλησία.

Το Chateau de Varvasse έχει εμβαδόν 1.000 τ.μ. σε έκταση σχεδόν 56 στρεμμάτων. Αν και παραμένει άγνωστο το ποσό που εισέπραξε ο Γάλλος πρώην πρόεδρος, οι γνώστες εκτιμούν ότι  το ακίνητο πωλήθηκε μεταξύ 1 και 1,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο μισό της αρχικής τιμής, η οποία είχε οριστεί το 2004 στα 2,9 εκατομμύρια. Αυτό αποκάλυψε ο Ζακ Εστέβ, διευθυντής του γραφείου Esteve Immobilier, που βρίσκεται στο Κλερμόν-Φεράν. Ο αγοραστής «είναι ένας πενηντάρης από την Οβέρνη, πολύ σεμνός, πολύ απλός, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος», διευκρίνισε ο Εστέβ, ο οποίος γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια την οικογένεια Ζισκάρ ντ’ Εστέν. «Είχα εξηγήσει στον Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν το 2006 πως δύσκολα θα μπορούσαμε να το πωλήσουμε πάνω από τα δύο εκατομμύρια ευρώ, όμως, δεν ήθελε να κατέβει», αστειεύθηκε ο μεσίτης. Ο νέος αγοραστής «ερωτεύθηκε» τον πύργο από την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο και ο πρώην πρόεδρος «γοητεύθηκε» από τον αγοραστή από την Οβέρνη, ο οποίος του γνωστοποίησε πως επιθυμεί να εγκαταστήσει στην ιδιοκτησία ένα παιδαγωγικό αγρόκτημα.

«Επιθυμεί κατ’ αρχάς να φτιάξει εκεί δωμάτια φιλοξενουμένων και να κατοικήσει σε ένα τμήμα του πύργου», όμως οι εργασίες που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση και τη συντήρησή του απαιτούν επιπλέον 400.000 ώς 500.000 ευρώ», δήλωσε ο μεσίτης.

Ο πατέρας του πρώην προέδρου, Εντμόν Ζισκάρ ντ’ Εστέν, είχε αποκτήσει τoν Πύργο το 1936, «τη χρονιά που ο πατέρας μου άνοιξε το μεσιτικό γραφείο του. Η ιστορία είναι ωραία επειδή 84 χρόνια μετά, του επιτρέπω να το πωλήσει», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή