Κορωνοϊός: Στους 11 έφθασαν οι νεκροί στην Ιταλία

Κορωνοϊός: Στους 11 έφθασαν οι νεκροί στην Ιταλία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 11 έφθασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ιταλία. Λίγο μετά τις 8:00 το απόγευμα της Τρίτης ανακοινώθηκε ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα εξέπνευσε στην περιφέρεια Βένετο.

Νωρίτερα είχαν καταλήξει άλλοι τρεις ασθενείς, όλοι τους  άνω των ογδόντα ετών, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Ιταλίας, Αντζελο Μπορέλι.

Η Λομβαρδία, περιφέρεια όπου ανήκει το Μιλάνο είναι η πλέον πληγείσα περιοχή της Ιταλίας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει αυξηθεί στα 325, στη δε μεγάλη πλειονότητά τους καταγράφονται στον βορρά της χώρας. Τα τελευταία τρία κρούσματα καταγράφηκαν στην Σικελία της Κάτω Ιταλίας, δυο στην κεντρική περιοχή της Τοσκάνης και ένα στην Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα.

Κρατούν ανοικτά τα σύνορα

Όλες οι όμορες χώρες της Ιταλίας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους διότι το κλείσιμό τους θα ήταν «λανθασμένη και δυσανάλογη» αντίδραση, γνωστοποίησε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράνσα.

Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ρώμη οι υπουργοί Υγείας της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Γερμανίας, συμφωνήθηκε «να εξετάζεται κατά περίπτωση» η ενδεχόμενη ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Πρώτο κρούσμα στη Ρουμανία

Η Ρουμανία επιβεβαίωσε σήμερα Τρίτη  το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού. Πρόκειται για έναν άνδρα που επέστρεψε πριν από τρεις εβδομάδες από την Ιταλία, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Realitatea Plus, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.

Σύμφωνα με το Realitatea, ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Matei Bals του Βουκουρεστίου. Αξιωματούχοι στο νοσοκομείο δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμοι να σχολιάσουν την κατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή