Συνεχίστηκε η πτώση στις διεθνείς αγορές

Συνεχίστηκε η πτώση στις διεθνείς αγορές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κόκκινο έκλεισαν και χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, συνεχίζοντας την πτώση που κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας και η οποία ήταν η χειρότερη από τον Ιούνιο του 2016. Αιτία και της χθεσινής πτώσης ήταν η γενικευμένη ανησυχία για τη μετάδοση του κορωνοϊού από την Κίνα στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι απώλειες ήταν, ωστόσο, μικρότερες, ενώ η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει με άνοδο που αντιστράφηκε αργότερα. Το γενικότερα αρνητικό κλίμα επέτειναν, άλλωστε, τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα και φέρουν την οικονομία της Γερμανίας σε στασιμότητα.

Eτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,4%, για να γυρίσει αργότερα σε αρνητικό πρόσημο και να κλείσει με απώλειες 0,3%. Ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με απώλειες 1,88% και ο FTSE 100 του Λονδίνου με απώλειες 1,94%. Μεγαλύτερες απώλειες υπέστησαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη ΙΒΕΧ της Μαδρίτης να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, κλείνοντας με πτώση 2,45%.

Την ίδια ώρα, με τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων να αυξάνεται στην Ιταλία και τον πλούσιο Βορρά της αποκλεισμένο σε καραντίνα, ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου έκλεισε με απώλειες 1,44%.

Οσον αφορά τον δείκτη CAC 40 του Παρισιού, έκλεισε στο -1,94%. Να σημειωθεί πως ανάμεσα στους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο συγκαταλέγονται για μία ακόμη φορά οι μετοχές των τραπεζών αλλά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Είναι σαφές πως οι επενδυτές ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η επιδημία του κορωνοϊού στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, που ήδη φλερτάρει με την ύφεση. Η γερμανική βιομηχανία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Leoni σημείωσε πτώση 8%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών. Πτώση σημείωσαν, άλλωστε, οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, που αναμένεται να πληγούν από τη ραγδαία μείωση των μετακινήσεων και των ταξιδιών εξαιτίας της επιδημίας.

Οι μετοχές των Lufthansa, EasyJet και Ryanair έκλεισαν με υποχώρηση από 0,1% έως 1%. Την ίδια στιγμή, πτωτικά κινείτο και η Γουόλ Στριτ, με τους βασικούς δείκτες S&P και Dow Jones να υποχωρούν κατά περισσότερο από 3% λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή