Η Χίλαρι «κλείνει το μάτι» στον Σάντερς

Η Χίλαρι «κλείνει το μάτι» στον Σάντερς

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η πρώην υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε χθες ότι θα υποστηρίξει τον υποψήφιο που θα λάβει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. H κ. Κλίντον δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον προπορευόμενο γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, τον οποίο έως τώρα έχει αρνηθεί να υποστηρίξει.

Η σαρωτική νίκη του Σάντερς στις προκριματικές εκλογές στη Νεβάδα το Σάββατο και η ρεαλιστική πιθανότητα να αποσπάσει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων φέρνει σε αμηχανία την κεντρώα πτέρυγα του κόμματος, υποχρεώνοντας τους εκπροσώπους της σε αναπροσαρμογές. «Θα περιμένω να δω σε ποιον θα δώσουμε το χρίσμα. Θα υποστηρίξω αυτόν που θα το πάρει και δεν θα εκπλαγείτε αν σας πω ότι είναι επιτακτική ανάγκη να φύγει ο τωρινός ένοικος του Λευκού Οίκου», δήλωσε η κ. Κλίντον από το Βερολίνο.

Την ίδια στιγμή, στα στούντιο του καναλιού MSNBC, ο άνκορμαν Κρις Μάθιους υποχρεωνόταν να ζητήσει συγγνώμη από τον Σάντερς για τα σχόλια που έκανε στον «αέρα», όταν ανακοινώθηκε η νίκη του στη Νεβάδα. Ο Μάθιους είχε παρομοιάσει τη νίκη αυτή με την κατοχή της Γαλλίας από τους ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Γερουσιαστή Σάντερς, λυπούμαι που συνέκρινα οτιδήποτε προερχόμενο από αυτή την περίοδο, στην οποία τόσοι υπέφεραν, ιδίως οι Εβραίοι, με την άξια νίκη σας. Στη θερμή προεκλογική αναμέτρηση ιδεών που έρχεται, θα προσπαθήσω να κάνω καλύτερη δουλειά», είπε ο Μάθιους.

Σε άλλες εξελίξεις, ο Σάντερς δέχθηκε χθες επιθέσεις για τη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή 60 minutes, στην οποία είπε ότι η Κούβα του Φιντέλ Κάστρο ήταν ένα αυταρχικό καθεστώς που όμως προσέφερε δωρεάν παιδεία σε όλους. Το επιτελείο του Σάντερς απάντησε δημοσιεύοντας αποσπάσματα από την ομιλία του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην ιστορική του επίσκεψη στην Αβάνα, κατά την οποία επαίνεσε τις προόδους της Κούβας στην υγειονομική περίθαλψη και στην παιδεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή