Ο Τραμπ ζητεί την εξαίρεση δύο δικαστών

Ο Τραμπ ζητεί την εξαίρεση δύο δικαστών

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσε χθες τη διήμερη επίσκεψή του στην Ινδία, όπου έγινε δεκτός με πομπώδεις και λαμπρές τελετές. Με νέες δηλώσεις του αρνήθηκε για άλλη μία φορά ότι έχει δεχθεί βοήθεια από τη Ρωσία, ενώ ζήτησε την εξαίρεση δύο ανώτατων Αμερικανίδων δικαστών από υποθέσεις σχετικές με τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Ο Τραμπ δεν κατάφερε να μη σχολιάσει την αμερικανική εσωτερική πολιτική σκηνή κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ινδία, ενώ αντιθέτως αρνήθηκε να σχολιάσει τις πολύνεκρες συγκρούσεις που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στο Νέο Δελχί εξαιτίας του αμφιλεγόμενου νόμου του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι για την ιθαγένεια. Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν έχει ενημερωθεί από τις μυστικές υπηρεσίες περί εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2020 είτε υπέρ του Τραμπ είτε υπέρ του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς. «Ποτέ κανείς δεν μου το είπε», δήλωσε χθες ο Τραμπ. «Δεν θέλω βοήθεια από καμία χώρα και δεν μου έχει δοθεί βοήθεια από καμία χώρα», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, παρά το γεγονός πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν παρουσιάσει πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν εμπλοκή της Ρωσίας υπέρ του Τραμπ στις εκλογές του 2016. Την περασμένη Παρασκευή ο Μπέρνι Σάντερς είχε καλέσει τη Ρωσία να «μείνει έξω από τις αμερικανικές εκλογές».

Ο Τραμπ κάλεσε, δε, τις δύο φιλελεύθερες δικαστές του αμερικανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ρουθ Μπάντερ-Γκίνσμπουργκ και Σόνια Σοτιμαγιόρ, να αυτοεξαιρεθούν κατά την εκδίκαση υποθέσεων που τον αφορούν. Στα τέλη Μαρτίου το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει δύο υποθέσεις που αφορούν τα φορολογικά, τραπεζικά και οικονομικά στοιχεία του Τραμπ, τα οποία ζητεί η Βουλή των Αντιπροσώπων και το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Ο Τραμπ έχει ζητήσει να μη δοθούν αυτά τα στοιχεία. Τέλος, υποστήριξε πως αν δεν κερδίσει αυτός τις εκλογές του Νοεμβρίου, τότε θα περιέλθει σε στασιμότητα η αμερικανική οικονομία και θα αυξηθεί η ανεργία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή