Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν μας έχουν στηρίξει μέχρι στιγμής στο θέμα του Ιντλίμπ

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν μας έχουν στηρίξει μέχρι στιγμής στο θέμα του Ιντλίμπ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει κατά πάσα πιθανότητα στις 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε το CNN Turk. 

Επίσης, σύμφωνα με το CNN Turk, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν προσφέρει κάποια στήριξη προς το παρόν στην Τουρκία στο θέμα του Ιντλίμπ και ότι θα πρέπει να ξαναμιλήσει με τον πρόεδρο Τραμπ.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι «του είπαν πως οι ΗΠΑ δεν έχουν προς το παρόν να διαθέσουν στην Τουρκία συστήματα Πάτριοτ».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις Ερντογάν ότι «η Τουρκία σχεδιάζει να απομακρύνει τις συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις από τα στρατιωτικά της παρατηρητήρια στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου». 

Σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του, ο Ερντογάν ανέφερε ότι ήλπιζε ότι το ζήτημα της διαχείρισης του εναέριου χώρου στο Ιντλίμπ θα λυνόταν σύντομα.

Η Ρωσία ελέγχει τον εναέριο χώρο και προβαίνει καθημερινά σε βομβαρδισμούς εναντίον ανταρτών υποστηριζόμενων από την Τουρκία, στηρίζοντας την επίθεση από τις δυνάμεις του Άσαντ.

«Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, θα απωθήσουμε το (συριακό) καθεστώς έξω από τα σύνορα που έχουμε ορίσει», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η προθεσμία που έχουμε δώσει (στο καθεστώς) για να εγκαταλείψει τις ζώνες όπου έχουν περικυκλωθεί τα παρατηρητήριά μας φθάνει στο τέλος της. Σχεδιάζουμε την απελευθέρωση, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, αυτών των παρατηρητηρίων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή