Ξεκίνησε το έργο επέκτασης του ΟΛΠ για κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς

Ξεκίνησε το έργο επέκτασης του ΟΛΠ για κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθησή τους πως ο νέος προβλήτας κρουαζιέρας του ΟΛΠ θα επανατοποθετήσει τον Πειραιά και την Ελλάδα στο κέντρο της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο διατύπωσαν κορυφαία στελέχη της Carnival και της Royal Caribbean την Τρίτη στον Πειραιά κατά την τελετή έναρξης του έργου. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Carnival Corporation για την ανάπτυξη των προορισμών Michel Nestour μιλώντας στην «Κ» αποκάλυψε πως ήδη ο όμιλός του σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητάς του με έδρα τον Πειραιά με βάση τις νέες υποδομές.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση της διευθύντριας εμπορικής ανάπτυξης της Royal Caribbean, Ana Karina Santini. Μεταξύ τους οι δύο αυτές εταιρείες ελέγχουν το 70,4% των επιβατών κρουαζιέρας παγκοσμίως και το 59,6% του κύκλου εργασιών της βιομηχανίας. Η νότια επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά θα δημιουργήσει 2 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων «νέας γενιάς» μήκους μεγαλύτερου των 280 μέτρων με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 32 μήνες. Το συγκεκριμένο έργο η έναρξη του οποίου εγκαινιάστηκε χθες, εκτιμάται πως θα συμβάλει ιδιαίτερα στην αύξηση της δυναμικότητας του Πειραιά ώστε να υποδέχεται μεγάλα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς και συνεπακόλουθα στην αύξηση του homeporting.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΛΠ Yu Zenggang διακήρυξε πως «η COSCO Shipping έχει ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά και στόχος είναι να βελτιώσουμε όλες τις δραστηριότητες, ενώ η επέκταση του επιβατικού λιμένα θα ενισχύσει την κρουαζιέρα όχι μόνο στον Πειραιά αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε πως αυτό το έργο «είναι μόνο η αρχή για το λιμάνι του Πειραιά, αφού θα υλοποιηθούν συνολικά σημαντικά έργα, ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ, που αυξάνουν τη χωρητικότητα και τη δυναμική του». Πρόκειται για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, ανάδοχος του οποίου είναι η ΤΕΚΑΛ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του ΠΕΠ Αττικής.

Στην εκδήλωση ήταν «παρών» όλος ο επιχειρηματικός και πολιτικός κόσμος του Πειραιά ενώ παρέστησαν και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, η πρέσβειρα της Κίνας, Zhang Qiyue, o Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Στη Μεσόγειο μετέχουν σε κρουαζιέρες 26 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο, από τους οποίους στον Πειραιά φτάνει περίπου το 1,1 εκατ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή