Στούντιο στην Ελλάδα θέλει να αναπτύξει η αμερικανική Cinespace

Στούντιο στην Ελλάδα θέλει να αναπτύξει η αμερικανική Cinespace

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκταση με τις κατάλληλες προσβάσεις και υποδομές, στην οποία θα μπορέσει να αναπτύξει εγκαταστάσεις κινηματογράφησης εσωτερικών παραγωγών τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών αναζητάει στην Ελλάδα ο αμερικανικός όμιλος Cinespace Studios. Παράλληλα διερευνά τη διάθεση πελατών του, όπως Netflix, Amazon, Hulu, Disney/Fox και Apple, να υλοποιούν παραγωγές τους στη χώρα μας.

Η πρόθεση των Cinespace Studios να διευρύνουν την επιχειρηματική παρουσία τους στην Ελλάδα συζητήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στο Σικάγο, με τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, και τον πρόεδρο της Cinespace, Alex Pissios.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχεδίων των Cinespace Studios, η Ελλάδα αποτελεί έναν προορισμό με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που άλλωστε έχουν αξιολογήσει τα στελέχη της επιχείρησης στο παρελθόν, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Alex Pissios.

Τα κινηματογραφικά στούντιο της Cinespace είναι τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ έπειτα από εκείνα που εδρεύουν στο Λος Αντζελες. Ο πρόεδρος της Cinespace, μετά τη συνάντηση με τον κ. Φραγκογιάννη, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας και δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας πλήρους κινηματογραφικής βιομηχανίας στη χώρα». «Μόλις επιστρέψαμε από νέες συναντήσεις με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής του Λος Αντζελες, οι οποίες είναι πολύ εξοικειωμένες με τα πλεονεκτήματα κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, και έτσι είμαστε έτοιμοι να επισκεφθούμε πάλι τη χώρα για να διερευνήσουμε περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες», συμπλήρωσε.

Ο Αlex Pissios εξήγησε, επίσης, ότι «άλλωστε, η Cinespace είναι στενά συνδεδεμένη με τη Faliro House Productions S.A. με επικεφαλής τον βετεράνο της κινηματογραφικής βιομηχανίας Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, με στόχο η εταιρεία αυτή να αποτελέσει τον αγωγό προώθησης αυξημένων κινηματογραφικών υπηρεσιών στην Ελλάδα».

Πολιτική σταθερότητα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, από την πλευρά του, σημειώνει πως «η Ελλάδα είναι στην αρχή μιας νέας αναπτυξιακής περιόδου που ξεκίνησε μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου. Η κυβέρνησή μας εγγυάται την εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας, οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής που απαιτούν οι μεγάλες επενδύσεις. Η συζήτηση για εγκατάσταση κινηματογραφικών στούντιο στη χώρα μας από τη Cinespace σηματοδοτεί την αλλαγή που συντελείται στη συνείδηση των επιχειρηματιών ανά τον κόσμο. Η Ελλάδα επιστρέφει και εμβληματικές επενδύσεις όπως αυτή φανερώνουν την ευρωστία της πατρίδας μας σε ευκαιρίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή