ΕΤΕ: ανταμείφθηκαν 64.725 συνεπείς δανειολήπτες

ΕΤΕ: ανταμείφθηκαν 64.725 συνεπείς δανειολήπτες

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 64.725 ανήλθαν το 2019 οι ωφελημένοι πελάτες από το πρόγραμμα ανταμοιβής της συνέπειας των πελατών της που εφαρμόζει η Εθνική Τράπεζα, μέσω του οποίου ανταμείβονται με επιστροφή 5% επί των τόκων που κατέβαλαν όσοι υπήρξαν συνεπείς στην αποπληρωμή του στεγαστικού τους δανείου για όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο της προηγούμενης χρονιάς επεκτείνεται και για το 2020 και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αποδίδει στη μεγαλύτερη πλειοψηφία των δανειοληπτών που είναι συνεπείς, από 100 έως και 300 ευρώ τον χρόνο (και για τους 12 μήνες) ως επιστροφή τόκων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το όφελος ξεπερνάει ακόμη και τα 1.500 ευρώ τον χρόνο. Να σημειωθεί ότι το ύψος του οφέλους είναι συνάρτηση όχι μόνο του υπολοίπου του δανείου, αλλά και της υπολειπόμενης διάρκειας αποπληρωμής, στον βαθμό που ως τοκοχρεωλυτικά, τα στεγαστικά δάνεια έχουν το χαρακτηριστικό τα πρώτα χρόνια ο πελάτης να αποπληρώνει κυρίως τόκους. Ετσι, κάποιος πελάτης που είναι συνεπής και έχει ένα στεγαστικό δάνειο μεγάλης διάρκειας, επωφελείται περισσότερο εφόσον διανύει τα πρώτα χρόνια αποπληρωμής του δανείου του. Το όφελος αυτό μειώνεται τα τελευταία χρόνια αποπληρωμής και μηδενίζεται ουσιαστικά από κάποιο διάστημα και μετά, όταν πλέον ο πελάτης έχει εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος των τόκων που αναλογούν στο δάνειό του και αποπληρώνει μόνο κεφάλαιο.

Οπως ανακοίνωσε χθες η Εθνική Τράπεζα, τα σχετικά ποσά που αφορούν την περίοδο από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2019, δηλαδή για ένα τετράμηνο, πιστώθηκαν στους συνδεδεμένους λογαριασμούς εξυπηρέτησης των στεγαστικών δανείων των πελατών. Επίσης η τράπεζα προχώρησε στην απόδοση των επιπλέον go4more πόντων για τις συναλλαγές των συγκεκριμένων δανειοληπτών στα καταστήματα Σκλαβενίτης και τα πρατήρια καυσίμων ΕΚΟ για το ίδιο χρονικό διάστημα, καθώς και για την εμπρόθεσμη πληρωμή των δόσεων του δανείου τους κατά το τελευταίο τρίμηνο 2019 (1 πόντος ανά 1 ευρώ δόσης δανείου).

Οπως ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, η επιβράβευση για το πρόγραμμα ανταμοιβής συνεπών δανειοληπτών κατά το τρέχον έτος θα αποδοθεί τον Ιανουάριο 2021 και θα αφορά όλο το 12μηνο του 2020. Στο πρόγραμμα ανταμοιβής πελατών εντάσσονται οι πελάτες των οποίων η εκταμίευση του δανείου έγινε πριν από τουλάχιστον 5 χρόνια και είναι ενήμεροι για το χρονικό αυτό διάστημα.

Το πρόγραμμα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας των πελατών της να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις μέσα στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία των τελευταίων ετών και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της ότι δουλεύει συστηματικά για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος, οι ενήμεροι δανειολήπτες στεγαστικών δανείων της Εθνικής Τράπεζας ανταμείβονται με τρεις τρόπους:

• Επιστροφή 5% επί των ετήσιων τόκων του στεγαστικού δανείου τους. Η επιστροφή αποδίδεται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους για το έτος που πέρασε.

• Επιβράβευση 2% σε go4more πόντους για τις συναλλαγές τους στα καταστήματα Σκλαβενίτης και τα πρατήρια καυσίμων ΕΚΟ. Οι πόντοι αποδίδονται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους, για το έτος που πέρασε.

• Πόντοι go4more για την εμπρόθεσμη πληρωμή κάθε δόσης του στεγαστικού δανείου τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή