ΠΟΥ: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τον κορωνοϊό

ΠΟΥ: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τον κορωνοϊό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τον Covid-19. 

«Δεν υπάρχει λόγος πρόκλησης πανικού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη κατά την οποία σημείωσε ότι το ποσοστό θνησιμότητας του ιού είναι περίπου 2% και τώρα 1% στην Κίνα, η οποία έχει το 96,5% των κρουσμάτων παγκοσμίως.

«Να έχετε υπόψιν ότι τέσσερις στους πέντε ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα και αναρρώνουν», υπογράμμισε ο Κλούγκε.

Η συνεργασία αντίδρασης στον κορωνοϊό θα αυξηθεί ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλες οι περιοχές της Ιταλίας είναι εξίσου προετοιμασμένες μετά την αύξηση των κρουσμάτων στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, γενικό επικεφαλής του ΠΟΥ, η ξαφνική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ιταλία, το Ιράν και τη Νότια Κορέα είναι «πολύ ανησυχητική», αλλά ο ιός μπορεί και πάλι να τεθεί υπό έλεγχο και δεν συνιστά πανδημία.

«Η απερίσκεπτη χρήση της λέξης πανδημία δεν έχει ουσιαστικό όφελος, αλλά ενέχει σημαντικό κίνδυνο σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του περιττού και αδικαιολόγητου φόβου και του στίγματος, και την παράλυση των συστημάτων. Ίσως επίσης να αποτελεί ένδειξη ότι δεν μπορούμε πλέον να περιορίσουμε τον ιό, το οποίο δεν είναι αληθές», ανέφερε ο Τέντρος σε σχόλια του σε διπλωμάτες στη Γενεύη.

Δήλωσε επίσης ότι η αποστολή του ΠΟΥ στο Ιράν -που αρχικά αναμενόταν να μεταβεί στη χώρα χθες- θα ταξιδέψει τώρα το σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, ο νέος κορωνοϊός έχει μολύνει συνολικά 80.988 άτομα και έχει προκαλέσει 2.700 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή