Γιουρόπα Λιγκ-Ολυμπιακός: «Κανείς πάνω από την ομάδα»

Γιουρόπα Λιγκ-Ολυμπιακός: «Κανείς πάνω από την ομάδα»

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πίστη και πάθος. Αυτά είναι τα δύο συστατικά που χρειάζεται απόψε ο Ολυμπιακός, απέναντι στην Αρσεναλ στο «Εμιρέιτς», προκειμένου να έχει ελπίδες ανατροπής της εις βάρος του κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί έπειτα από την ήττα του με 1-0 στο Φάληρο και να πάρει αυτός το εισιτήριο για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ομως, όπως ήταν φυσικό, τη συνέντευξη Τύπου χθες απασχόλησε σε  μεγάλο βαθμό το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Κώστα Φορτούνη.

Οπως έγινε γνωστό, ο διεθνής μέσος έμεινε εκτός αποστολής, όχι γιατί ήταν τραυματίας (όπως αρχικά είχε διαρρεύσει), αλλά διότι ήρθε σε διαφωνία με τον Πέδρο Μαρτίνς, επειδή δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στον αγώνα της Τούμπας. 

«Υπάρχουν τρεις απουσίες, οι δύο από ανάγκη και η μία από απόφασή μας. Η ομάδα αυτή πολλές φορές μάς έχει εκπλήξει παρά τα προβλήματα απουσιών. Εχουμε μέσα μας την πίστη να κάνουμε τα πάντα.

Ολοι οι παίκτες που είναι εδώ έχουν αφομοιώσει 100% την ιδέα του παιχνιδιού που θέλουμε να εφαρμόσουμε», είπε σχετικά ο Πέδρο Μαρτίνς και πρόσθεσε: «Κανένας δεν είναι πιο πάνω από τον Ολυμπιακό. Παίζουμε ένα σημαντικό ματς απέναντι σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Οι φίλαθλοί μας αξίζουν το καλύτερο και έχουμε σκοπό να κάνουμε τα πάντα γι’ αυτή την ομάδα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Σχετικά με την πίστη που υπάρχει για την πρόκριση ανέφερε: «Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς και πιστεύουμε πως η ομάδα θα δείξει τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια θέληση.

Ξέρουμε πως η νίκη είναι μονόδρομος, το να παίξουμε απλά καλά δεν θα είναι αρκετό. Η ομάδα το θέλει πολύ και μπορείτε να το δείτε στα αποδυτήριά μας αυτό το πνεύμα. Το πιστεύουμε πολύ και θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε».

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. «Πρέπει να δείξουμε την ποιότητά μας και να παίξουμε καλά. Αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται να δείξουμε και τον χαρακτήρα που έχουμε όλη τη χρονιά. Πρέπει να δείξουμε ξανά το πρόσωπο αυτό που έχουμε από την αρχή της σεζόν», είπε μεταξύ άλλων ο Νορβηγός αμυντικός.

Από την πλευρά του, ο Μίκελ Αρτέτα, δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση της Αρσεναλ στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, με εξαίρεση –όπως είπε– τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης.

Οσον αφορά τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς, όλα δείχνουν ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα εμπιστευθεί την ίδια ενδεκάδα, αλλά και το ίδιο σχήμα με αυτό της Τούμπας.

Εκτός από τον Φουρτούνη, δεν υπολογίζεται και ο Σεμέδο που έχει συμπληρώσει κάρτες, έτσι ο Μπα και ο Σισέ θα είναι στο κέντρο της άμυνας, ενώ παίζεται μία θέση στην τριάδα της επίθεσης, όπου είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει ο Μασούρας αντί του Ραντζέλοβιτς ο οποίος ξεκίνησε στο παιχνίδι της Τούμπας.

Μαζί με τον Ολυμπιακό, στο Λονδίνο έχουν ταξιδέψει 5.500 οπαδοί του, οι οποίοι θα δώσουν και εκείνοι τη δική τους «μάχη» προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να φέρουν τα πάνω-κάτω.

• Η κλήρωση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στις 2 στη Νιόν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή