Πολιτικό τσουνάμι προκάλεσε η κατάθεση Μιωνή

Πολιτικό τσουνάμι προκάλεσε η κατάθεση Μιωνή

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τσουνάμι αντιδράσεων, δηλώσεων και ανακοινώσεων προξένησαν όσα διέρρευσαν από τη χθεσινή κατάθεση του κ. Μιωνή στην Προανακριτική, ενώ σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η νέα δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου, μέσω της οποίας –εκτός των άλλων– επιβεβαιώνεται η καταγγελθείσα από τον χθεσινό μάρτυρα συνάντηση του Μαξίμου.

«Η κυνική ομολογία του κ. Παπαγγελόπουλου, σε συνδυασμό με όσα περιγράφονται στη μήνυση που κατέθεσε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για απόπειρα εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, ενισχύει την πεποίθηση περί ύπαρξης παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος που λειτουργούσε στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα. Δηλαδή, τον πυρήνα της έρευνας που διεξάγει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής», σημείωσε ο Στ. Πέτσας, ενώ παράλληλα κάλεσε και τον κ. Ν. Παππά να τοποθετηθεί για την επίμαχη συνάντηση στην οποία ήταν παρών.

«Εφόσον στην κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζουν να έχουν απορία για την προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού της διαμάχης του κ. Μιωνή με γνωστό εκδότη το 2016, κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης, τότε μπορούν κάλλιστα να απευθυνθούν στον κ. Σαμαρά. Εκτός εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταγγέλλει και τον κ. Σαμαρά για “παραδικαστικό”», ήταν το απαντητικό σχόλιο πηγών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Παππάς από την πλευρά του αργά το απόγευμα με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Οι κ. Μητσοτάκης και Πέτσας προσπαθούν τώρα να φουσκώσουν μια αναφορά που έχει ρίζες στο 2013. Ας μας πει ευθέως ο κ. Μητσοτάκης αν καταγγέλλει τον κ. Σαμαρά για παραδικαστικό».

Νωρίτερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος στη δήλωσή του υποστήριζε ότι για την εν λόγω συνάντηση τον είχε παρακαλέσει να συμμετάσχει ο κ. Παππάς «επικαλούμενος πιέσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση». Παράλληλα έκανε λόγο και για δεύτερη συνάντηση, «πριν από δύο χρόνια», εκείνη τη φορά «στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή», ενώ εκτός των άλλων επέκρινε τον κ. Μιωνή «και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση».

Από την πλευρά του ο εκδότης Ι. Φιλιππάκης σε δήλωσή του μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ο μάρτυς «επιχείρησε να παρουσιάσει μία (από τις πολλές) προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ιδιωτών ως δήθεν απόπειρα εκβιασμού και δωροληψίας». Και πρόσθεσε: «Ενημερώνουμε τους εμπλεκόμενους ότι αυτοί θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη». Για «ψέματα και φαντασιώσεις» έκανε λόγο η κ. Παπαδάκου.

Εν τω μεταξύ, υπήρξε και το ακόλουθο σχόλιο από την ισραηλινή πρεσβεία, σύμφωνα με την εφημερίδα Documento: «Το Κράτος του Ισραήλ δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας που λαμβάνει χώρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και δεν θα εμπλακεί σε οποιαδήποτε εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. Ως αρχή, δεν σχολιάζει επικοινωνίες διπλωματικών καναλιών και δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει».

Τέλος, ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δ. Τσοβόλας, σε δήλωσή του κάνει λόγο για «παράνομες και αποπροσανατολιστικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων», και καλεί Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ «να δίνουν ολόκληρες τις καταθέσεις στη δημοσιότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή