Πάπας: λιγότερες προσβολές στο Διαδίκτυο

Πάπας: λιγότερες προσβολές στο Διαδίκτυο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περίοδος της Σαρακοστής, που άρχισε χθες για τους καθολικούς, είναι η κατάλληλη ώστε οι άνθρωποι να σταματήσουν, μεταξύ άλλων, να προσβάλλουν αλλήλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε χθες ο Πάπας Φραγκίσκος, δίνοντας μια σύγχρονη νότα στο παραδοσιακό κήρυγμα.

«Ζούμε σε μια ατμόσφαιρα μολυσμένη από υπερβολικά πολύ λεκτική βία, υπερβολικά πολλά προσβλητικά και επιβλαβή λόγια, τα οποία ενισχύονται από το Διαδίκτυο», είπε χθες ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου μηνύματός του που συνέπεσε με την έναρξη της Σαρακοστής.

«Σήμερα, οι άνθρωποι προσβάλλουν ο ένας τον άλλον σαν να λένε καλημέρα», συνέχισε ο Ποντίφικας. Μιλώντας εν μέρει εκτός κειμένου, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στους καθολικούς ότι η Σαρακοστή «είναι μια περίοδος κατά την οποία πρέπει να εγκαταλείψουν άχρηστα λόγια, κουτσομπολιά, φήμες… και να μιλήσουν με τον Θεό στο πρώτο πρόσωπο».

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει εκατομμύρια ακολούθους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter και έχει πέσει αρκετές φορές και ο ίδιος θύμα διαδικτυακών προσβολών από υπερσυντηρητικούς Καθολικούς και ανώνυμους λογαριασμούς στο Twitter.

Ο επίσημος λογαριασμός του Πάπα Φραγκίσκου στο Twitter, στα αγγλικά, διαθέτει 18,1 εκατ. ακολούθους, ο λογαριασμός του στα ισπανικά 17,3 εκατ. ακολούθους, ενώ ο λογαριασμός του στα ιταλικά έχει 4,9 εκατ. ακολούθους και στα πορτογαλικά 4,3 εκατ. ακολούθους.

Ισως φαντάζει αντιφατικό, αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί συχνά τους πιστούς να περιορίσουν τη χρήση των μέσων κοινωνικών δικτύων. Συνήθως ο ίδιος (για την ακρίβεια οι αξιωματούχοι που χειρίζονται τον λογαριασμό του) στέλνει ένα μήνυμα την ημέρα μέσω Twitter.

Χθες, κάλεσε τους πιστούς να εκμεταλλευθούν την περίοδο της Σαρακοστής, ώστε να περάσουν λιγότερο χρόνο βλέποντας τηλεόραση και όντας κολλημένοι στα κινητά τους τηλέφωνα. «Η Σαρακοστή είναι η κατάλληλη εποχή να κλείσει κανείς την τηλεόραση και να ανοίξει τη Βίβλο. Είναι η εποχή να αποσυνδεθεί κανείς από το κινητό του τηλέφωνο και να συνδεθεί με το Ευαγγέλιο», προέτρεψε χθες τους πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή