«Κρέμασε» τη ρακέτα η Μαρία Σαράποβα

«Κρέμασε» τη ρακέτα η Μαρία Σαράποβα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συγχώρεσέ με, τένις. Σου λέω αντίο». Με αυτά τα λόγια η Μαρία Σαράποβα, σε ένα άρθρο της στο Vanity Fair, ανακοίνωσε ότι θα κρεμάσει την αγωνιστική ρακέτα που την έφερε στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, της χάρισε πέντε τίτλους Γκραν Σλαμ, 36 τίτλους σε επίπεδο WTA και ένα ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο. Και μπορεί, μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ, η «Μάσα» να μην είχε σχέση με την τενίστρια του παρελθόντος, αλλά σίγουρα τα κορτ θα γίνουν φτωχότερα.

«Πώς να αφήσεις πίσω τη μοναδική ζωή που έχεις γνωρίσει. Πώς να φύγεις από τα κορτ που έκανες προπόνηση από τότε που ήσουν μικρό κοριτσάκι;». Με αυτά τα συγκινητικά λόγια η 32χρονη τενίστρια έβαλε τίτλους τέλους σε μία μεγάλη καριέρα αλλά και σε μία καθοδική πορεία, καθώς είχε πέσει στην 369η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Από το 2004, όταν σε ηλικία 17 ετών κατέκτησε το Γουίμπλεντον, η ζωή της θυμίζει ταινία. Μία πανέμορφη ξανθιά τενίστρια, η οποία χάρη στο ταλέντο της φτάνει στην κορυφή του αθλήματός της, είναι επί 11 χρόνια, σύμφωνα με το Forbes, η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια του κόσμου και ύστερα έρχεται η πτώση. 

Το 2016, η Μαρία Σαράποβα βρέθηκε θετική στην ουσία Meldonum, το οποίο είχε μόλις συμπεριληφθεί στις απαγορευμένες ουσίες και η Ρωσίδα, όπως είπε, δεν το γνώριζε. Επέστρεψε στα κορτ το 2017, και χορηγοί και φίλαθλοι βρέθηκαν και πάλι στο πλευρό της.

Η «Μάσα» όμως δεν ήταν η ίδια. Λες και οι 15 μήνες που είχε μείνει μακριά από την αγωνιστική δράση έδωσαν τέλος στην… ερωτική σχέση που είχε με το τένις. Εξακολουθούσε να είναι παθιασμένη για τη νίκη, αλλά οι πολλοί τραυματισμοί δεν την άφησαν να κάνει τη μεγάλη επιστροφή που ονειρευόταν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή