Πόλεμος μεταξύ δύο πλουσίων

Πόλεμος μεταξύ δύο πλουσίων

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομοσπονδιακοί πράκτορες και άνδρες της αστυνομίας της Νέας Υόρκης εισέβαλαν την Τρίτη στα κεντρικά γραφεία του Πίτερ Νίγκαρντ στο Μανχάταν, ενός Καναδού ιδιοκτήτη εταιρείας μόδας, στο πλαίσιο ερευνών για υπόθεση βιασμών. Τη Δευτέρα το βράδυ είχε πραγματοποιηθεί παρόμοια έρευνα στο σπίτι του Νίγκαρντ στο Λος Αντζελες.

Την περασμένη Κυριακή, οι NYT είχαν δημοσιεύσει εκτενές ρεπορτάζ στο οποίο αναφερόταν λεπτομερώς η πολύχρονη διαμάχη μεταξύ του Πίτερ Νίγκαρντ και του δισεκατομμυριούχου γείτονά του στις Μπαχάμες Λούις Μπέικον. Η διαμάχη αυτή, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο πλούσιοι γείτονες δαπάνησαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε έρευνες ενώ προχώρησαν σε τουλάχιστον 25 εκατέρωθεν αγωγές, οδήγησε στην κατάθεση αγωγής στη Νέα Υόρκη εκ μέρους δέκα γυναικών που κατηγορούν τον Νίγκαρντ ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά. Οι επιδρομές στη Νέα Υόρκη και στο Λος Αντζελες έγιναν στο πλαίσιο άλλης έρευνας του FBI και της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που διεξάγεται τους τελευταίους πέντε μήνες. Οι ερευνητές έχουν μιλήσει με τουλάχιστον τέσσερις νεαρές γυναίκες που κατηγορούν τον ηλικίας 78 ετών Νίγκαρντ ότι τις είχε βιάσει στις Μπαχάμες όταν ήταν έφηβες. Την Τρίτη το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου του Νίγκαρντ δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της εταιρείας και ότι θα πουλήσει το μερίδιό του. Λίγο νωρίτερα, τα πολυκαταστήματα Dillard, ένας εκ των βασικών πελατών της εταιρείας του Νίγκαρντ, είχαν ανακοινώσει ότι διακόπτουν κάθε συνεργασία μαζί του και πως θα σταματήσουν να πωλούν προϊόντα της εταιρείας του.

Η έρευνα των ΝΥΤ έδειξε πως ήδη από το 1980 και μετά τουλάχιστον εννέα γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Νίγκαρντ για σεξουαλικές επιθέσεις. Ο Νίγκαρντ είναι ένας πολυεκατομμυριούχος που είχε γεννηθεί στη Φινλανδία και ταξιδεύει με συνοδεία μοντέλων και «πληρωμένων φιλενάδων». Από τη δεκαετία του 1980 και μετά ο Νίγκαρντ περνάει μεγάλο μέρος του χρόνου του σε μια κοινότητα στις Μπαχάμες για πολύ πλούσιους, όπου διαθέτει έπαυλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίγκαρντ βρίσκεται σήμερα στην πόλη Γουίνιπεγκ του Καναδά όπου είχε ιδρύσει την εταιρεία του και όπου διατηρεί γραφείο. Η περιουσία του Νίγκαρντ είχε υπολογιστεί το 2014 στα 750 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Canadian Business. Είναι γνωστός πλέιμποϊ και έχει κάνει τουλάχιστον δέκα παιδιά με οκτώ γυναίκες.

Στις Μπαχάμες απαιτούσε να του φέρνουν συνεχώς σεξουαλικές συντρόφους, σύμφωνα με τις μαρτυρίες έξι πρώην υπαλλήλων του που μίλησαν στους ΝΥΤ. Οι υπάλληλοί του είπαν ότι αναζητούσαν κορίτσια και γυναίκες για τον Νίγκαρντ σε καταστήματα, κλαμπ και ρεστοράν και στη συνέχεια τις καλούσαν σε πάρτι και σε δείπνα. Οι περισσότερες από τις δέκα γυναίκες που έχουν καταθέσει αγωγή κατά του Νίγκαρντ στη Νέα Υόρκη είπαν στους ΝΥΤ ότι τις είχε βιάσει κατά τη διάρκεια πάρτι που έκανε πολλές Κυριακές απόγευμα στην έπαυλή του στις Μπαχάμες.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή