Αύξηση κερδών 13,2% για Peugeot Citroen

Αύξηση κερδών 13,2% για Peugeot Citroen

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Κάρλος Ταβάρες, επικεφαλής του γαλλικού ομίλου της Peugeot Citroen, διότι η κερδοφορία της το 2019 ανήλθε σε επίπεδα-ρεκόρ, αν και οι φετινές προβλέψεις δεν επιτρέπουν ανάλογες αντιδράσεις. Η PSA εκτιμά ότι η ζήτηση θα μειωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, τη μεγαλύτερη για τα αυτοκίνητά της, ενώ θα προχωρεί τη συγχώνευσή της με την ιταλοαμερικανική Fiat Chrysler. Ενα από τα πλεονεκτήματα της Fiat Chrysler είναι η ισχυρή παρουσία της στη βορειοαμερικανική αγορά, όπου δεν έχει πρόσβαση μέχρι τώρα η PSA. Υπό την καθοδήγηση του Κάρλος Ταβάρες, που έχει κάνει όνομα στον κλάδο για τις εκστρατείες περικοπής δαπανών, η γαλλική εταιρεία είχε καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 13,2% το 2019, φθάνοντας τα 3,2 δισ. ευρώ. Το μέρισμά της αυξήθηκε στο 1,23 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή ήταν ενισχυμένο 58% από το αντίστοιχο του 2018. Επιπροσθέτως, η PSA περιόρισε τα κόστη της σε πεδία όπως η προμήθεια ανταλλακτικών, διότι ενσωμάτωσε τις εξαγορασθείσες μονάδες Opel/Vauxhall και κατόρθωσε να ενισχύσει τα περιθώρια λειτουργικών κερδών στο 8,5% την προηγούμενη χρονιά.

Ακόμα, θα πρέπει να αναφερθεί πως η Peugeot Citroen, η οποία κατασκευάζει και τα αυτοκίνητα με το εμπορικό σήμα Citroen και DS, μπόρεσε να αντισταθμίσει τη μείωση στις πωλήσεις αμαξιών με τις αυξημένες πωλήσεις οχημάτων πολλαπλών δραστηριοτήτων και ελεύθερου χρόνου (SUV). Ως αποτέλεσμα όλων αυτών τα ετήσια έσοδά της ανήλθαν 1% σε επίπεδα άνω των προσδοκιών στα 74,7 δισ. ευρώ, γεγονός το οποίο βοηθά τον όμιλο να ξεχωρίζει σε έναν κλάδο, όπου η ανταγωνίστριά της και επίσης γαλλική Renault δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει λόγω ελαττωμένων εσόδων. Πάντως, η PSA προέβλεψε συρρίκνωση της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου φέτος κατά 3%. Αναφερόμενος, τέλος, σε πιθανές επιπτώσεις του κορωνοϊού, ο Κάρλος Ταβάρες διαβεβαίωσε πως η εταιρεία είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να τις αντιμετωπίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή