Δεν προσήλθε να καταθέσει η κ. Τουλουπάκη

Δεν προσήλθε να καταθέσει η κ. Τουλουπάκη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιλογή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να μην προσέλθει στη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής προκειμένου να καταθέσει, επικαλούμενη εγγράφως τυπικούς λόγους, καθώς και η απόφαση που ελήφθη να κληθεί την ερχόμενη εβδομάδα ως μάρτυς ο πρώην υπουργός Ν. Παππάς, «χρωμάτισαν» χθες τις εργασίες της επιτροπής για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis. Η κ. Τουλουπάκη σε επιστολή της φέρεται να αναφέρει ότι για την κλήση της δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες για τέτοιες περιστάσεις διαδικασίες, και ειδικότερα η πρόβλεψη να μεσολαβεί ένα 24ωρο από τη στιγμή της επίδοσης της κλήσης και της προγραμματισθείσας παρουσίας της να καταθέσει. Για προσβλητική προς την επιτροπή στάση εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη, έγινε –σύμφωνα με πληροφορίες– λόγος από μέλη της πλειοψηφίας και ζητήθηκε η εκ νέου κλήση της για την προσεχή Πέμπτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άλλο μέλος της επιτροπής προερχόμενο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρεται να υπενθύμισε παλαιότερη πρότασή του να κληθεί τελευταία η εισαγγελέας Διαφθοράς.

Aπό την πλευρά της εισαγγελέως έγινε γνωστό ότι η μη εμφάνισή της στη Βουλή δεν σημαίνει άρνησή της να εξεταστεί για τη διερευνώμενη υπόθεση, ενώ σίριαλ έχει γίνει το αίτημα της προανακριτικής επιτροπής για αποστολή από την εισαγγελέα εγγράφων του FBI στη Βουλή, έγγραφα που θεωρούνται κρίσιμα για την κοινοβουλευτική έρευνα. Σημειώνεται ότι το κλίμα για την κ. Τουλουπάκη ήταν ήδη επιβαρυμένο, εξαιτίας της απόφασής της να μην απαντήσει θετικά στο αίτημα για αποστολή εγγράφων του FBI που θεωρούνται κρίσιμα για την κοινοβουλευτική έρευνα. Πηγές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, παραβλέποντας τη θετική επί του θέματος άποψη του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού Ευάγγελου Ζαχαρή, τόνιζαν ότι η επιτροπή της Βουλής μπορεί, αν θέλει, να απευθυνθεί στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές και να λάβει άδεια για τα έγγραφα του FBI.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης και στον απόηχο της κατάθεσης του επιχειρηματία Σ. Μιωνή προτάθηκε να κληθεί την προσεχή Τρίτη ο κ. Παππάς, πρόταση που προκάλεσε αντιδράσεις από μέρος της μειοψηφίας. Εν τω μεταξύ, για την Τετάρτη προγραμματίζεται η αναβληθείσα από την προηγούμενη εβδομάδα κατάθεση του κ. Δημ. Τζανακόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή