Ενέκριναν τη συμφωνία εξυγίανσης οι μέτοχοι της Creta Farms

Ενέκριναν τη συμφωνία εξυγίανσης οι μέτοχοι της Creta Farms

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 20ή Μαρτίου αναμένεται να είναι, εκτός απροόπτου, η επόμενη κρίσιμη φάση για τη διαδικασία σωτηρίας της Creta Farms, καθώς χθες πραγματοποιήθηκε κανονικά η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία με ευρεία πλειοψηφία ενέκρινε τη συμφωνία εξυγίανσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η εταιρεία, η συμφωνία εξυγίανσης υπερψηφίστηκε από το 97,92% των παρισταμένων και το 84,52% επί των δικαιωμάτων ψήφου, η πλειονότητα των οποίων έχει περάσει στις πιστώτριες τράπεζες. Ποσοστό 2,08% καταψήφισε το σχέδιο εξυγίανσης, μεταξύ αυτών και ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, ο οποίος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατήγγειλε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει πλαστά στοιχεία και προανήγγειλε ότι η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες. Ο αδελφός του Μάνος από την άλλη υπερψήφισε τη συμφωνία, κάτι που δεν παραλείπει να αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Creta Farms.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» στις 23 Φεβρουαρίου 2020 ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος, ο επικείμενος νέος ιδιοκτήτης της Creta Farms, ο Μάνος Δομαζάκης διεκδικεί ρόλο στο νέο σχήμα και υπάρχει μία πρόταση να συμβάλει στην ομαλή διαδοχή της εταιρείας σε νέα ιδιοκτησία, καθώς και στην αποκατάσταση των σχέσεων με την τοπική κοινωνία της Κρήτης.

Δήλωση Βιντζηλαίου

Με αφορμή την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης ο κ. Βιντζηλαίος δήλωσε: «Ο χαρακτήρας της Creta Farms δεν θα αλλοιωθεί. Εχουμε ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο με σεβασμό στην παράδοση, στην ιστορία και στα μοναδικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της αλλαντοβιομηχανίας, θα καταστήσει την Creta Farms και πάλι ισχυρή».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου η συμφωνία εξυγίανσης κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου και έχει οριστεί δικάσιμος για να συζητηθεί στις 20 Μαρτίου. Η απόφαση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών κύκλων, δεν αναμένεται πριν από το φθινόπωρο.

Οι προβλέψεις

Βάσει των προβλέψεων του επιχειρησιακού σχεδίου, το πρώτο οικονομικό έτος μετά τη συμφωνία εξυγίανσης εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν σε 46,66 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε 2,63 εκατ. ευρώ.

Τα δύο πρώτα έτη αναμένεται να είναι ζημιογόνα, με τις ζημίες για το πρώτο να εκτιμώνται σε 3,18 εκατ. ευρώ και το δεύτερο σε 2,33 εκατ. ευρώ. Ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των πωλήσεων υπολογίζεται σε 10,8% και εκτιμάται ότι στο 11ο έτος θα φτάσουν τα 130,6 εκατ. ευρώ για να παραμείνουν στη συνέχεια σε αυτά τα επίπεδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή