Ποδόσφαιρο: «Αν του πει να πέσει από τον τρίτο, θα πάει να πέσει»

Ποδόσφαιρο: «Αν του πει να πέσει από τον τρίτο, θα πάει να πέσει»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Αλέξη Κούγια, που άρχισε στις 19/2 συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της επονομαζόμενης υπόθεσης της «συμμορίας» του ποδοσφαίρου, με 28 κατηγορουμένους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου σε βαθμό κακουργήματος και οχτώ από αυτούς την κατηγορία για σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος, κατά την περίοδο 2012-2015.

Μεταξύ άλλων, ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ και κατά την επίδικη περίοδο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, υποστήριξε τα εξής απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας και των δικηγόρων των κατηγορουμένων: «Επειδή ήμουν δικηγόρος του Κουρτάκη, ήρθα κοντά με Μαρινάκη. Πραγματικά απέκτησα διαφορετική άποψη με αυτή που είχα από πριν για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Η επιλογή Πιλάβιου στην προεδρία της ΕΠΟ έγινε επειδή ήταν άσχετος με το ποδόσφαιρο. Αν του έδινες μια μπάλα θα την πήγαινε στο τμήμα για βόμβα. (…) Οι ποδοσφαιριστές που έκαναν τις καταγγελίες για το Ολυμπιακός – Βέροια (σ.σ. το 2013) είναι όλοι τους πρώην ποδοσφαιριστές μου. Ο Γεωργέας είναι ουσιαστικά υπάλληλος του Μελισσανίδη, αν του πει να πέσει από τον τρίτο, θα πάει να πέσει. (…) Ολη αυτή η δικογραφία και αυτή και η προηγούμενη είχαν στόχο τον Μαρινάκη. Στην τιμή μου το λέω αυτό… Για μένα, από τα δεδομένα της δικογραφίας, έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και ο Πατέρας και ο Πιλάβιος, επειδή όμως έγιναν εκπτώσεις ήταν μόνο ο Μαρινάκης. Πριν από τον Μαρινάκη, έχουν γίνει τα ίδια πράγματα».

Αναφερόμενος ξανά στο Ολυμπιακός – Βέροια είπε: «Ηταν η πιο στημένη κατηγορία, τους μάζεψε ο Μελισσανίδης για να καταστρέψουν τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη». Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα άρσης του περιοριστικού όρου που με απόφαση του ειδικού ανακριτή διαφθοράς επιβλήθηκε στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, να παρουσιάζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Ο δικηγόρος του, Βασίλης Δημακόπουλος, είπε: «Ο κ. Μαρινάκης έχει και μια άλλη υπόθεση, η οποία τον συνθλίβει ψυχικά. Ακόμη και σε εκείνη την υπόθεση το αίτημά μου για τους περιοριστικούς όρους έχει γίνει δεκτό». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Μαρτίου όπου έχουν κληθεί να καταθέσουν οι κ. Καλαϊτζίδης, Γεωργέας και Καφές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή