Ιταλία: Ελλειψη νοσηλευτών και γιατρών στην «κόκκινη ζώνη» του κορωνοϊού στη Λομβαρδία

Ιταλία: Ελλειψη νοσηλευτών και γιατρών στην «κόκκινη ζώνη» του κορωνοϊού στη Λομβαρδία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών βρίσκεται αντιμέτωπη η «κόκκινη ζώνη» της Λομβαρδίας, όπου βρίσκονται σε καραντίνα 50.000 πολίτες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε απομόνωση και δεν μπορούν να επισκεφθούν τους ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται στο σπίτι και παρουσιάζουν επιπλοκές. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί, πλέον είναι μόνον σε θέση να απαντούν στο τηλέφωνο και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν ακόμη φροντίσει για την αντικατάστασή τους.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε, για να ληφθούν νέα μέτρα προς στήριξη των παραγωγικών τάξεων που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της διασποράς του ιού στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τον τουριστικό τομέα, σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας οι ακυρώσεις κυμαίνονται από το 50% μέχρι το 90%. Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, εκτιμά ότι η κυβέρνηση της Ρώμης θα πρέπει να διαθέσει δέκα δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας.

Ακόμη, έκκληση απευθύνουν οι γονείς παιδιών που έχουν βρεθεί θετικά στον ιό στην Λομβαρδία, ζητώντας να σταματήσουν να δημοσιοποιούνται -από ανεύθυνους συμπολίτες τους- τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που παραβιάζει την νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή