Αμεση ανάλυση: Ο ιός του Δ. Παπαδημούλη

Αμεση ανάλυση: Ο ιός του Δ. Παπαδημούλη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την πρώτη φάση της εξάπλωσης του κορωνοϊού εκδηλώθηκαν παράλογες φοβίες απέναντι στις «λοιμώδεις» εθνικότητες. Στην αρχή θύματα ήταν οι Κινέζοι. Κατόπιν οι Ιρανοί και οι Ιταλοί. Η επιδημία βέβαια δεν κάνει τέτοιες διακρίσεις, ούτε με βάση τη φυλή, ούτε με βάση την κοινωνική τάξη.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με σημερινή ανάρτησή του στο τουίτερ καταγγέλλει τα αντανακλαστικά αυτά χαρακτηρίζοντάς τα «ρατσισμό», «άγνοια» και «απύθμενη βλακεία». Έχει δίκιο.

Ομως, όσο είναι δεισιδαιμονία να πιστεύεις ότι τον ιό τον φέρνουν, ας πούμε, οι μουσουλμάνοι, άλλο τόσο είναι να κάνεις κοινωνιολογικές αναλύσεις με βάση την εκδήλωση των πρώτων κρουσμάτων στην Ελλάδα. Αυτό δηλαδή που κάνει ο ίδιος ο Παπαδημούλης επιχειρώντας να αντλήσει πολιτικό νόημα από το γεγονός ότι «τα πρώτα μέτρα αφορούν το Κολλέγιο Αθηνών, ιδιωτική τράπεζα, τον δήμο Θεσσαλονίκης, τη Βουλή και τον Σκάι».

Δηλαδή; Χτυπάει η επιδημία το «τρίγωνο της διαπλοκής»; Έχει ταξική συνείδηση; Μήπως ο ιός είναι, σαν τον αειθαλή ευρωβουλευτή, αντισυστημικός;

Είπαμε, όμως. Κάπου έχει δίκιο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Σέρνεται βλακεία. Απύθμενη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή