Τουρκόσποροι στην Γκασμαδία

Τουρκόσποροι στην Γκασμαδία

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάλλον προσβεβλημένοι από κάποιες διαδικτυακές ηλιθιότητες, ότι τάχα δεν είναι Ελληνες αλλά «Πακιστανοί, Ιρακινοί και Κονγκολέζοι που τους έφερε ο Σόρος και πλήρωσε την Ελλάδα για να τους εντάξει στα ΜΑΤ», οι ματατζήδες που πήγαν τριήμερο στη Λέσβο διατράνωσαν την καθαρότατη ελληνικότητά τους με χουλιγκάνικους αλαλαγμούς: βρίζοντας σαν «τουρκόσπορους» τους Λέσβιους και αναθεματίζοντας την «Γκασμαδία», το νησί τους. Οι σεξουαλικοί υπαινιγμοί των κραυγών τους παραλείπονται ως ευκόλως εννοούμενοι. Είναι ξεπατικωμένοι άλλωστε από τα συνθήματα που ακούνε οι ένστολοι όταν φυλάνε τα γήπεδά μας, δηλαδή τις ιδιωτικές επιχειρήσεις των κεφαλών του έθνους.

Τα ΜΑΤ, πάντως, παίζουν μόνιμα εκτός έδρας. Εκτός νομιμότητας, την οποία υποτίθεται ότι προστατεύουν, και εκτός δημοκρατίας, όσο κι αν υποτίθεται (μια αλυσίδα υποθέσεων ο εν Ελλάδι πολιτικός βίος) ότι στη μεταπολίτευση εκπαιδεύτηκαν πολλάκις στα δημοκρατικά στοιχειώδη: Να μη δέρνουν οι δέκα τον έναν, να μην εξαπολύουν τα ληγμένα τους σημαδεύοντας κορμιά, να μην καλύπτουν τα διακριτικά τους, ώστε να γνωρίζουν οι τηλεοπτικοί εκπρόσωποί τους ποιανού τα ανδραγαθήματα θα εξυμνήσουν στα πρωινάδικα.

Εντολή να μη βρίζουν δεν παίρνουν βέβαια. Πώς να πολεμήσουν τους εχθρούς δίχως συναισθηματική προεργασία και δίχως τη ρητορική της πρόκλησης, καθιερωμένη από την εποχή του Τρωικού Πολέμου; Εντάξει, με τους μπαχαλάκηδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και τους «αγνούς οπαδούς» των «ιστορικών ομάδων» μας έχουν τα προηγούμενά τους. Αλλά με τους Μυτιληνιούς τι να ’χουν, ή με τους Χιώτες; «Δυσάρεστες αναμνήσεις» από το στρατιωτικό τους στην «Γκασμαδία»; Τους έδειραν λοιπόν από εθνικό καθήκον και μόνο, σαν να δέρνουν τωόντι τουρκόσπορους. Και τσάκισαν και τ’ αυτοκίνητά τους και τα μηχανάκια τους. Για να μην ανεβαίνουν στα βουνά και μολύνουν την ατμόσφαιρα με τα καυσαέριά τους. Διότι το κράτος μας, εκτός από επιτελικό, είναι και οικολογικό. Μάρτυς η Πτολεμαΐδα. Και η Κοζάνη.

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης ωστόσο, πριν γίνει επιτελάρχης, το 2017, διαβεβαίωνε Λέσβιους, Χιώτες και Σαμιώτες ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν τα νησιά «πάρκινγκ ψυχών». Ο λόγος του συμβόλαιο. Καθότι άλλο πάρκινγκ κι άλλο «κλειστές δομές» ανοιχτόκαρδης και ανοιχτόμυαλης φύλαξης. Και μάλιστα (οποία έμπνευση) στον Μανταμάδο, τη «μικρή Μόσχα». Σου λέει, 19,5% είχαμε εκεί στις εκλογές, με 41,5% το ΚΚΕ και 23% τον ΣΥΡΙΖΑ. Ε, σιγά μην μας τρομάξει το πολιτικό κόστος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή