Τραμπ: Σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τους Patriot

Τραμπ: Σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τους Patriot

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συζητήσεις με την Τουρκία σχετικά με το πυραυλικό σύστημα των Patriot, ανέφερε το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τονίσει ότι η Αγκυρα επιθυμεί την αποστολή Patriot από τις ΗΠΑ, προκειμένου  να ενισχυθεί ο τουρκικός στρατός στις μάχες που διεξάγει στη Συρία και τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει σημαντικές απώλειες στο στρατιωτικό της προσωπικό, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, όπως το άνοιγμα του δρόμου για τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

Ο Τσαβούσογλου πραγματοποίησε μάλιστα την παραπάνω δήλωση στη Ντόχα του Κατάρ, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, δεδομένου ότι το ζήτημα των πυραυλικών οπλισμών της Τουρκίας αποτέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα αντικείμενο έντονης διαμάχης μεταξύ Αγκυρας και Ουάσιγκτον, μετά την επιλογή της Τουρκίας να στραφεί προς τη Ρωσία, από την οποία έχει ήδη προμηθευτεί πυραύλους S-400.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή