Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών Δένδια για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό

Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών Δένδια για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνέχισε το μπαράζ των τηλεφωνικών του επαφών καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ειδικότερα, είχε νέα συνομιλία με τον ΥΕ/ΑΕ της Ε. Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ το μεσημέρι, κατά την οποία ο τελευταίος τον ενημέρωσε για την άμεση αποδοχή του αιτήματος της ελληνικής πλευράς για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα το μεταναστευτικό, εντός της εβδομάδας. Η ακριβής ημερομηνία θα οριστικοποιηθεί προσεχώς.

Συνομίλησε επίσης, το απόγευμα, με τους ομολόγους του της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Ιταλίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας και της Φινλαδίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τους ομολόγους του για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά σύνορα, ως αποτέλεσμα των τουρκικών εκβιασμών σε βάρος της ΕΕ και με εργαλείο τις οργανωμένες και εκ των τουρκικών Αρχών εκπορευόμενες προσπάθειες παραβίασης των ευρωπαϊκών συνόρων. Ενέργειες που γίνονται κατά παράβαση των προνοιών της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας. Εξέφρασε το μήνυμα της αποφασιστικότητας της Ελλάδας να δράσει αποτελεσματικά προκειμένου να αποτρέψει παράνομες εισόδους στη χώρα και κατ’επέκταση στο ευρωπαϊκό έδαφος, ζητώντας υποστήριξη από τους εταίρους. Ενημέρωσε επίσης για τις τουρκικές μεθοδεύσεις και διασπορά ψευδών ειδήσεων με στόχο την ενεργή παρότρυνση προς τους μετανάστες να κινηθούν προς τα ελληνικά σύνορα. 

Οι συνομιλητές του εξέφρασαν στήριξη στις προσπάθειες της Ελλάδας να φυλάξει αποτελεσματικά τα κοινά ευρωπαϊκά μας σύνορα καθώς και στο αίτημα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών για την έκτακτη σύγκληση του ΣΕΥ.

Είχε επίσης νεότερη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά σύνορα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή