Μυτιλήνη: Εκατοντάδες αιτούντες άσυλο κινήθηκαν από τη Μόρια στο λιμάνι

Μυτιλήνη: Εκατοντάδες αιτούντες άσυλο κινήθηκαν από τη Μόρια στο λιμάνι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 1000 αιτούντες άσυλο ξεκίνησαν νωρίς το βράδυ πορεία από τον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας προς την πόλη της Μυτιλήνης,  διεκδικώντας την άμεσα μετακίνηση τους στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Φωνάζοντας «Azanti» («ελευθερία») οι αιτούντες άσυλο –  στην πλειοψηφία τους Αφγανοί – πορεύονται προς το λιμάνι, κουβαλώντας μάλιστα μαζί τους πολλά από τα προσωπικά τους είδη.

Στο ύψος του Καρά Τεπέ είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταμάτησαν την πορεία. Λίγο αργότερα, οι αιτούντες άσυλο, συνοδεία των διμοιριών των ΜΑΤ επέστρεψαν στον καταυλισμό.

Σε άλλο σημείο είχε συγκεντρωθεί μια μεγάλη ομάδα από νεαρούς με ελληνικές σημαίες που απειλούσαν να μετακινηθούν προς τους μετανάστες.

Η κατάσταση εμπνέει ανησυχία για τον φόβο νέων επεισοδίων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, περίπου 500 μετανάστες ξεκίνησαν διαμαρτυρία και κινήθηκαν προς τη Μυτιλήνη. Δυνάμεις της αστυνομίας τους εμπόδισαν και ξέσπασαν συμπλοκές στο ύψος της «Κάβας Σάντο». Οι μετανάστες πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Πηγή: stonisi.gr, nealesvou.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή