Οι τέλειες τηγανητές πατάτες

Οι τέλειες τηγανητές πατάτες

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υιοθετώντας μια τεχνική του Βρετανού σεφ Heston Blumenthal ο Χριστόφορος Πέσκιας μας εξηγεί πώς να ετοιμάσουμε τις πιο τραγανές πατάτες.

Θα χρειαστούμε 2 κιλά μέτριες πατάτες Κύπρου, με τη φλούδα, καλά πλυμένες, άφθονο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και αλατοπίπερο.

Τυλίγω μία μία τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνω στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν γίνουν χλιαρές, τις κόβω λεπτές κυδωνάτες και τις βάζω στην κατάψυξη, μέχρι να κοκαλώσουν – τεχνική που εφαρμόζει ο περίφημος Βρετανός σεφ Heston Blumenthal.

Οι τέλειες τηγανητές πατάτες-1

Τότε, τις τηγανίζω όπως είναι, παγωμένες, σε δόσεις, σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο, στους 170°C για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Γίνονται πολύ τραγανές εξωτερικά, τρυφερές εσωτερικά και πολύ νόστιμες. Αλατοπιπερώνω και σερβίρω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή