Το Υπερωκεάνειον: Απ’ την Κίμωλο έως την Αθήνα

Το Υπερωκεάνειον: Απ’ την Κίμωλο έως την Αθήνα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψητή σαρδέλα με ντομάτα σε καψαλισμένο χωριάτικο ψωμί, και για το τέλος σερβίρεται παγωτό καϊμάκι.

Η θέση: Πειραιώτικο, λιμανίσιο γαρ. Αν είχε μάτια στην πλάτη θα έβλεπε τα πλοία να αρμενίζουν στον Σαρωνικό.

Το Υπερωκεάνειον: Απ’ την Κίμωλο έως την Αθήνα-1

Η ατμόσφαιρα: Το Υπερωκεάνειο με τη διακόσμηση μπακαλοταβέρνας δεν είναι καινούριο μαγαζί. Έχει μόνιμους πελάτες που γνωρίζονται πια με τους ιδιοκτήτες, έρχονται τακτικά και παραγγέλνουν φρέσκο ψάρι ψητό ή τηγανιτό, αλλά και κάμποσα πιάτα σουξέ σταθερά στον κατάλογο.

Το φαγητό: Καθημερινά καταφτάνουν εδώ φρεσκαδούρες από την ιχθυόσκαλα του Πειραιά, κι αν η τύχη το θελήσει παραλαμβάνουν και μια καλή ψάρια από τον ψαρά τους στην Αίγινα ή στην Κίμωλο. Ειδικά με την τελευταία, οι ιδιοκτήτες έχουν οικογενειακούς δεσμούς, Κιμουλιάτες γαρ. Η αρχή στο ψαρομάγαζο του Πειραιά γίνεται με μπουγιαμπέσα αχνιστή με ψάρι αλεσμένο, όσο παχιά πρέπει και όλο ουσία. Στη σουπιά με ταχίνι θα προτιμούσα την ταιριαστή οξύτητα λεμονιού αντί για την αδέξια σάλτσα ντομάτας που της προσδίδει βάρος.

Τα αρμυρίκια ήταν βρασμένα ώστε να έχουν σπιρτάδα και ζωντάνια και σερβίρονται με ντοματίνια και ανθότυρο, τα μύδια αχνιστά με ωραία σαλτσούλα, τα, αν και όχι και τόσο ντούρα, μακαρόνια με τις αντζούγιες, με ντοματίνια και καλό ελαιόλαδο ήταν ιδεωδώς νόστιμα και χορταστικά στην απλότητά τους. Οι θαμώνες προτείνουν ένθερμα τη γαριδομακαρονάδα, τη λαδένια, την ψητή σαρδέλα με την ντομάτα και το καψαλισμένο χωριάτικο ψωμί. Για το τέλος σερβίρεται παγωτό καϊμάκι. Όσοι ξέρουν το ζητάνε σκέτο γιατί είναι αρκετά γλυκό – όμως οι γλυκατζήδες ζητήστε έξτρα γλυκό βύσσινο.

Το Υπερωκεάνειον: Απ’ την Κίμωλο έως την Αθήνα-2

Ο λογαριασμός: Περίπου 20€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Μια αξιόλογη λίστα με ούζα, είναι ότι πρέπει για αυτού του είδους το φαγητό.

Επιπλέον πληροφορίες:  Καθημερινά 12:30-01:00.

Το Υπερωκεάνειον, Μαρίας Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς, Τ/210-41.80.030.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή