Τo νέο Peugeot 208 αναδείχθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020

Τo νέο Peugeot 208 αναδείχθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Το Peugeot 208, «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020», ξαναγράφει ιστορία στην κατηγορία του. Διαθέσιμο είτε με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα είτε με κινητήρες εσωτερικής καύσεως, το νέο Peugeot 208 δίνει τη «δύναμη της επιλογής» στον μελλοντικό οδηγό του. Ο εξωτερικός σχεδιασμός του ενσωματώνει το DNA της Peugeot, με τα LED φώτα στη μάσκα να προσιδιάζουν με 3 νυχιές λιονταριού. Οι σμιλεμένοι θόλοι των τροχών και τα πίσω φτερά αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία του αυτοκινήτου που το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό. Το Peugeot 3D i – Cockpit ® (head-up display, compact σπορ τιμόνι και οθόνη αφής) καινοτομεί με ένα σύμπλεγμα τρισδιάστατης ψηφιακής τεχνολογίας όντας μοναδικό στην κατηγορία του, το οποίο δεν αναβαθμίζει μόνο την αισθητική του αυτοκινήτου, αλλά και την ασφάλεια.

 
Ο θεσμός του Αυτοκινήτου της Χρονιάς βραβεύει ένα μοντέλο best seller, καθώς σχεδόν 110.000 πελάτες το έχουν ήδη παραγγείλει – μόλις 4 μήνες μετά το ευρωπαϊκό του λανσάρισμα – και το 15% των παραγγελιών αφορούν την ηλεκτρική έκδοση. Επίσης, στη Γαλλία το μοντέλο ήταν πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του τον Φεβρουάριο!

Η Peugeot με την κατάκτηση του φετινού Car of the Year εισάγεται στις «top 3» μάρκες με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του θεσμού, 6 στο σύνολο. Το νέο Peugeot 208 ως «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020» ακολουθεί το SUV 3008 (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017), το 308 (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014), το 307 (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2002), το 405 (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 1988) και το 504 (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 1969). Μάλιστα, το εν λόγω τρόπαιο είναι το δωδέκατο κατά σειρά διεθνές βραβείο που έχει ήδη κατακτήσει το νέο Peugeot 208!
 
Ωστόσο, το βραβείο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» αποτελεί την σημαντικότερη και την πλέον αναγνωρίσιμη διάκριση διεθνώς, καθώς η κριτική επιτροπή του θεσμού απαρτίζεται από 60 δημοσιογράφους, προερχόμενους από 23 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι ειδικεύονται στο αυτοκίνητο και είναι διεθνώς διακεκριμένοι. Ο θεσμός ιδρύθηκε το 1964 και ο νικητής του ανακοινώνεται κάθε χρόνο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή